Vanuit Taarlo door Landschap Drentsche Aa

Fietsroute 124246

Aangeboden door:

8869 202

Omschrijving

In het Nationaal Landschap Drentsche Aa vind je het typische Drentse landschap dat eeuwen geleden door heel Drenthe heen te vinden was. Geniet hier van hoger gelegen velden en hooilanden, weilanden in het beekdal, akkers op de bolle essen en Saksische boerderijen rond de brink.

Historisch grafheuvels
Het startpunt van deze route ligt in Taarlo. Vanuit hier fiets je naar Schipborg en verder naar Gasteren. Je komt hierbij langs molen De Zwaluw, een korenmolen uit 1837. Als je richting Rolde fietst kom je langs twee grafheuvels uit de Bronstijd. In de Bronstijd werden doden vaak begraven in zo’n grafheuvel, net zoals de doden op andere plekken in Drenthe werden begraven in hunebedden. Grafheuvels werden vaak gebruikt om meerdere mensen in te begraven. Deze plekken werden niet alleen gebruikt als laatste rustplaats voor de doden, maar ook als plaats voor verering. Tegenwoordig worden de grafheuvels beschermd als historisch monument.

Restaurant van Tarel
Vanuit Rolde zet je weer koers naar Taarlo. Daar kun je de dag feestelijk afsluiten met een etentje bij het Restaurant van Tarel. Strijk hier neer en geniet van een heerlijke maaltijd terwijl je gezellig napraat over de leuke dag die je hebt gehad. Vanuit hier kun je ook route 178507 en route 334185 volgen.

Nationaal Landschap Drentsche Aa
De Drentsche Aa zoekt kronkelend haar weg door het omliggende natuurgebied. Zo heeft de beek beetje bij beetje het landschap gevormd. Esdorpen werden vroeger aangelegd op de oevers van de beek en zo ontstond er een karakteristieke mengeling van natuur en dorpjes. Open en begroeide stukken wisselen elkaar hier sterk af.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant Van Tarel (Dorpsweg, 9485 TB, Taarlo, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant Van Tarel
Dorpsweg
9485 TB Taarlo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Westeinde
9466 PK Gasteren

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Restaurant van Tarel

Restaurant Van Tarel

Restaurant

Restaurant van Tarel ligt in het oudste dorp van Drenthe, Taar...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Grafheuvel

Grafheuvel

Grafheuvel

In de Bronstijd bleven mensen sommige doden (ongeveer 15% van ...

Meer informatie
Molen de Zwaluw Tynaarlo

De Zwaluw

Windmolen

Midden in het Nationaal Landschap Drentsche Aa vind je de kore...

Meer informatie
Geen foto van Grafheuvel

Grafheuvel

Grafheuvel

In de Bronstijd bleven mensen sommige doden (ongeveer 15% van ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Een heel afwisselende route door de mooie Drentse natuur. Door Corona waren de terrassen gesloten. Wij hebben onze auto geparkeerd bij restaurant van Tarel dat gesloten was. In het dorp Taarlo zijn verder geen parkeerplaatsen. Onderweg vonden we veel mooie picknick plaatsen. De lus van knooppunt 68 naar 73 staat niet duidelijk op de borden. Met behulp van de route kaart is die goed te vinden (bij de parkeerplaats knooppunt Balloo links af en voorbij de grafheuvels rechts.

Bart, Anders

op:

Anneke, Friesland

op:

"Veel verschillende natuur"

 geplaatst op:

Toch langer dan ik dacht. Ik moest een klein eindje van de route starten en had toen ik terug was een dikke 2 uur later 43km op de klok. Route kent veel variatie. Stukje door het bos, langs heide en heel veel typisch beekdal landschap. Aantal dorpjes waar je door fietst maar ook een klein aantal wat saaiere stukken en klinkerweggetjes waar je gebit van klappert maar daar ontkom je eigenlijk bij geen enkele route aan.

"Zeer mooie route"

 geplaatst op:

Zeer gevarieerde route met leuke paadjes door bossen, langs heide en water en door verschillende dorpjes. Het heeft ons geen moment verveelt. Veel restaurants en zitplekken langs de route dus genoeg gelegenheid om even (sanitaire)pauze te nemen. We hadden in de fietskar onze hond mee die we om de paar kilometer even lieten ravotten in het mooie landschap. Het was jammer dat bij ons startpunt Restaurant van Tarel gesloten was.

"Prachtig"

  op:

Trudy

op:

"Leuke route"

 geplaatst op:

Mooie fiets route

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 124246 | Toegevoegd op 27-6-2013 | Laatst gewijzigd op 23-3-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding