Naturstien Horsens-Silkeborg

Fietsroute 1238933

Aangeboden door:

381 3

Omschrijving

Naturstien Horsens-Silkeborg

Natuurpad Horsens-Silkeborg, Bryrupbanestien, was vroeger een oude spoorlijn die liep tussen de plaatsen Horsens en Silkeborg. Tegenwoordig is deze oude spoorlijn afgesloten, verhard en omgedoopt tot prachtige fiets- en wandelroute. De circa 61 kilometer lange, vlakke route voert je langs de heuvels bij Brædstrup en het prachtige Merenhoogland bij Silkeborg. De route begint in Horsens, waar je voor vertrek, nog even een bezoek kunt brengen aan het grootste gevangenismuseum van Europa. Onderweg passeer je vele kleine voormalige stationstadjes waar je lekker kunt genieten van een kop koffie of een maaltijd en van de authentieke sfeer. 

Ongeveer halverwege de route passeer je een van de belangrijkste attracties van Denemarken, De ‘Herontdekte Brug’. Deze spoorwegbrug, ooit de grootste van Denemarken, steekt de rivier de Gudenå over. Toen echter de spoorlijn dicht ging, overwoekerde de brug en werd zo aan het oog onttrokken. In de afgelopen jaren is de brug echter opnieuw ontdekt en uitgegraven en is nu een uitzonderlijk goed bewaard symbool van hedendaagse kunst in de prachtige natuur. Een klein stukje van de oude spoorlijn, zo’n 5 kilometer, is bewaard gebleven. Hier rijdt een oude trein tussen de dorpjes Bryrup en Vrads. Tijdens een mooie rit met de kleine locomotief, waan je je even in een andere tijd. Aan het einde van de rit vind je in het oude stationsgebouw restaurant Vrads. 

Onderweg kom je verschillende accommodaties tegen - ook buiten. Er zijn goed onderhouden natuurschuilplaatsen die door iedereen gebruikt kunnen worden die een pauze nodig heeft.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VisitDenmark

Vakantie in Denemarken betekent genieten van de lokale mogelijkheden. Laat de auto staan en verken de omgeving per fiets. Fietsen kun je natuurlijk meenemen van huis of je kunt ze terplekke huren. Vaak zijn er leuke tochten uitgestippeld en hoef je alleen de routebeschrijving te volgen, maar je kunt ook zelf op avontuur en zien waar je uitkomt.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N55.8782, E9.8244
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 1238933 | Toegevoegd op 19-9-2019 | Laatst gewijzigd op 22-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding