Boekend, Helden en Korte Heide

Fietsroute 123771

Aangeboden door:

8952 116

Omschrijving

Een zee van groen, stuifduinen die lijken te leven, romantische vennen, uitgestrekte heidevelden en kleinschalig akkerland, de Heldense bossen, waar onder andere de Keuperheide onderdeel van is, is een natuurgebied dat de moeite van een bezoekje waard is. Er is een prachtig stukje geschiedenis bewaard in de vorm van een landweert – een opgeworpen aarden wal die beplant werd met doornige struiken die moest voorkomen dat roversbendes gemakkelijk door het gebied konden trekken – en een oude hoeve die een rol speelde in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. De grove den van de Heldense Bossen werd vroeger gebruikt als mijnhout. De naaldbomen werden aangeplant op stuifduinen en rust overheerst in de bossen. Her en der zie je nestkasten hangen voor uilen, maar die daar graag gebruik van maken, maar ook andere bosdieren zijn geen uitzondering. En zoek je weg tussen de bomen van de Kesselse Bergen en de Heldense Bossen. Duizenden jaren geleden bestond het terrein uit heidevelden en stuifduinen, maar aan het begin van de twintigste eeuw werden er bossen aangeplant. Tussen de zee van bomen zaten in de Tweede Wereldoorlog hier bospartizanen met Duitse krijgsgevangen, die na tien weken werden overgedragen aan de Geallieerden. Wat is er fijner dan terugkomen van je fietstocht en meteen onder een verfrissende douche kunnen stappen? Aan het begin- en eindpunt van de fietstocht is Hotel Maashof gevestigd. Hier ben je aan het juiste adres voor een overnachting op een locatie met leuke activiteiten en een goed keuken. Nadat je even hebt uitgerust op je comfortabele hotelkamer kan je plaatsnemen aan één van de tafels in het sfeervolle restaurant. De kaart is gevarieerd en de culinaire kunsten van de kok zijn uitstekend. Tijdens het diner kan je gezellig napraten over de fietstocht. Borrel nog wat na voordat je tussen de frisse lakens kruipt en uitrust voor de volgende dag, wanneer je route 123775 vanaf het hotel gaat ontdekken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel - Restaurant Maashof (Maashoflaan, 5927PV, Boekend, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel - Restaurant Maashof
Maashoflaan
5927PV Boekend
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Maashoflaan
5927PV Venlo

Parkeerplaats/Carpoolplaats

Mulkenshofweg
5927PW Venlo

blerick

Eindhovenseweg
5922AA Venlo

VVV-agentschap Venlo in Boekhandel Koops

Kruisherenstraat
5911JN Venlo
077 351 26 94
Stuur een mail

Watertap: gratis water voor onderweg

Albatrosstraat 15
5912VW Venlo

Veerdienst Baarlo - Steyl

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

maashof

Hotel - Restaurant Maashof

Hotel

Hotel-Restaurant Maashof ligt op een unieke locatie aan de ran...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route om te lopen en niet te ver."

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123771 | Toegevoegd op 20-6-2013 | Laatst gewijzigd op 25-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding