Vorden naar Almen door het Graafschap

Fietsroute 123769

Aangeboden door:

13098 297

Omschrijving

Sprookjesachtige doorkijkjes in een halfopen gebied. Een idyllisch samenspel van houtwallen, heggen, boerderijen, akkers en beken in een kleinschalig coulisselandschap, waar kastelen en landgoederen in vol ornaat te zien zijn. Nationaal Landschap De Graafschap is uniek in Nederland en wordt beschouwd als één van de mooiste landschappen die binnen onze grenzen te zien zijn. Landgoed ’t Waliën is één van de mooiste gebieden die het Nationaal Landschap te bieden heeft. Tussen lariksen, sparren en Amerikaanse eikenbomen liggen vier mysterieuze poelen, waar kikkers en padden graag een duik nemen en salamanders op de oevers zonnen. Het geroffel van de zwarte specht is goed te horen, maar je moet toch goed zoeken voordat je het kleine vogeltje in de boomtoppen kunt ontwaren. Ook landgoed ‘t Enzerinck, gelegen naast Vorden, is een mooi gebied. Op het landgoed domineert een landhuis dat in 1836 werd gebouwd, maar ook de omgeving van het huis is schitterend. Er bloeien bijzondere tulpenbomen en ook de magnolia gedijt er goed. Tussen de grassen tref je zilverschoon, margrieten en de scherpe boterbloem aan, terwijl onder het loof in het parkbos bospaardenstaart, dalkruid en kleine maagdenpalm groeien. Begeleid door het getrommel van drie soorten spechten en het gezang van het zwartkopje, roodborstje en de tuinfluiter, zal deze fietstocht de natuurliefhebber ongetwijfeld behagen. De fietsroute begint midden in de Achterhoek bij Hotel Bakker, een gastvrij familiehotel in Vorden. Een heerlijke rustige sfeer en een warm welkom wachten hier op je. Het hotel heeft een gezellig terras, een uitstekend restaurant en een leuke gelagkamer, zodat je na je fietstocht kunt ontspannen met een hapje en een drankje. In het hotel kun je fijn overnachten in een comfortabele kamers voor een aardige prijs. Wanneer je dit doet, kan je gebruik maken van ons fietsarrangement en ook route 123766 verkennen, die vanaf het hotel door de omgeving leidt. Wanneer je in Vorden bent, neem dan even de tijd om de Hackfortermolen te bezoeken. Dat kan voor, tijdens of na je fietstocht, want de oude stellingmolen ligt op nog geen vier kilometer afstand van het hotel. Deze ronde stenen molen is gebouwd in 1851, maar in het begin van de twintigste eeuw raakte de molen in verval door een nabij gebouwde maalderij. In 1943 besloot baron Van Westerholt de molen te repareren en in datzelfde jaar werd weer op windkracht met de Hackfortermolen gemalen. In 1967, 1974 en 1985 werd de molen ook gerestaureerd. Tegenwoordig wordt er gemalen op vrijwillige basis. Wie de molen van binnen wil bezichtigen, kan er woensdagmiddag en zaterdagochtend terecht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Bakker (Dorpsstraat, 7251 BB, Vorden, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Bakker
Dorpsstraat
7251 BB Vorden
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Insulindelaan
7251BA Bronckhorst

Parkeerplaats 'de Bleek'

De Bleek
7251 SG Vorden

vorden

Stationsweg
7251GA Bronckhorst

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels089.png

Hotel Bakker

Hotel

Hotel Bakker ligt in het kastelendorpje Vorden in de Achterhoe...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Vorden_-_watermolen_Hackfort_foto_3

Hackfortermolen

Waterradmolen

Deze ronde stenen stellingmolen stamt uit 1851. In de twintigs...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Karel

geplaatst op:

Te veel mulle zandpaden

Paul

op:

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Zeer goed te fietsen door oudere mensen

Anne Marrij

op:

"Geen lelijke pad of weg in de route !"

  op:

"Prachtige landelijke route"

 geplaatst op:

Geeft een geweldige goede indruk van het coulissenlandschap.

Annet

op:

"Prachtige route"

 geplaatst op:

Prachtige route, waar onderweg veel te zien is. De route gaat over rustige binnenwegen, gedeeltelijk zandpaden, naar dat is niet erg, het is goed te doen, en zo kom je op de mooiste plekken zonder druk verkeer. Onderweg hebben we rond kasteel landgoed Hackfort gewandeld (1,5km) en een rondje gefietst rond Kasteel Vorden. We hebben genoten

"Aanrader"

 geplaatst op:

Mooie ronde, genoten.

"VORDEN ALMEN"

 geplaatst op:  

Fijne route,mooie fietspaden, de berkel, landgoed Velhorst, gagelgoor. Mooi rondje om te fietsen. Een echte aanrader.

Qnette

op:

"Mooie route, erg genoten!"

  op:

"Route Vorden"

 geplaatst op:

Makkelijke route, veel groen en weide.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123769 | Toegevoegd op 20-6-2013 | Laatst gewijzigd op 7-1-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding