Op de pedalen naar het kopje van Bloemendaal

Fietsroute 123767

Aangeboden door: Verwijderde gebruiker

3566 13

Omschrijving

De route van Lisse naar het kopje van Bloemendaal gaat langs prachtig natuurschoon. Afhankelijk van de tijd van het jaar zult u in het voorjaar langs geurende en kleurende bollenvelden fietsen en zodra u in de buurt van de duinen komt zal het landschap veranderen. Het grootste deel van de route fietst u langs de Amsterdamse Waterleidingduinen. U kunt het gebied niet in met de fiets maar is zeker de moeite waard om af te stappen en te bezoeken. Ontdek de Amsterdamse Waterleidingduinen. Bijvoorbeeld via een van de vele mooie wandelroutes. Maar struinen buiten de paden kan bijna overal! De kans is groot dat u oog in oog komt te staan met een damhert, vos of zandhagedisje of geniet van het gezang van de nachtegaal en ook zijn er volop vlinders te zien. Wanneer u de route vervolgt nadert u het Kopje van Bloemendaal, een 43 meter hoge duintop in Bloemendaal. Op het duin is een uitzichtpunt gevestigd waar vandaan de verre omgeving te zien is. Dit uitzichtspunt werd in 1907, na een verhoging van het duin, door Koningin Wilhelmina geopend. In de Tweede Wereldoorlog is er door de Duitsers een bunker gebouwd, deze bunker is op het moment een uitzichttoren. De uitzichttoren is in 2008 volledig gerestaureerd. Ook liggen op het kopje een restaurant, een pannenkoekenhuis en het openluchttheater van Bloemendaal. Het Kopje grenst aan de Kennemerduinen en het wandelpark Caprera. Het Kopje is een populaire klim voor wielrenners vanwege de klinkerbestrating. Wanneer u denkt dat het kopje iets teveel van het goede is kunt u bij knooppunt 20 de route vervolgen naar knooppunt 19 en vanaf hier de route weer oppakken. U fietst nu richting Zandvoort aan Zee, een badplaats dat leeft van het toerisme maar ook zeker bekend is van het Formule 1 racecircuit, Circuit Park Zandvoort. Vanaf knooppunt 79 fietst u door de duinen met rechts van u de Noordzee en links van u de Amsterdamse Waterleidingduinen tot aan Langevelderslag. Nu zal de route weer landinwaarts richting Lisse gaan. Vlak voordat u het centrum in fietst passeert u nog Kasteel Keukenhof en haar prachtige landgoed en het wereldberoemde bloemenpark Keukenhof. In het centrum kunt u nagenieten van deze prachtige route bij een van de vele horecagelegenheden die Lisse rijk is!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Lisse (2161 BG, Lisse, South Holland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Lisse
2161 BG Lisse
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Haven
2161HN Lisse

Oplaadpunt

Het Vierkant
2161BG Lisse

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Keukenhof kasteel

Kasteel Keukenhof

Kasteel

Voordat je Lisse weer binnenwandelt kom je langs Kasteel Keuke...

Meer informatie
Geen foto van Bezoekerscentrum De Oranjekom

Bezoekerscentrum De Oranjekom

Museum
Geen foto van Keukenhof

Keukenhof

Park en tuin

Een bezoekje aan de Keukenhof staat gelijk aan een dag vol kle...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123767 | Toegevoegd op 20-6-2013 | Laatst gewijzigd op 10-7-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding