Terug in de tijd in De Graafschap

Fietsroute 123766

Aangeboden door:

12029 157

Omschrijving

Tussen Vorden en Lochum tekent een schilderachtig landschap zich af: Nationaal Landschap De Graafschap. In het in totaal 20.000 hectare grote, sterk agrarische gebied, vind je essen en weilanden, prachtige buitenplaatsen, kabbelende beekjes, romantische onverharde paadjes en pittoreske gehuchten en dorpen. Het is een prachtig kleinschalig landschap dat zich kenmerkt door de sprookjesachtige doorkijkjes in een half open gebied. Het samenspel van houtwallen, heggen, boerderijen, akkers en riviertjes geeft de omgeving wat spannends mee. Het idyllische coulisselandschap kent daarnaast vele landgoederen en kastelen die typerend zijn voor het gebied. Je fietst onder andere over landgoed ’t Waliën. Het terrein is beplant met bomen als de lariks, de douglasspar, de fijnspar en de Amerikaanse eik. Verscholen tussen de bomen liggen vier poelen, waar reptielen zich prima thuis voelen. De kleine watersalamander, de kamsalamander, de pad en de bruine kikker nemen graag een duik onder het geroffel dat de zwarte specht voortbrengt. Er is ook een boommarter op het landgoed gespot. Natuurliefhebbers die graag fietsend de omgeving verkennen, kunnen het beste een overnachting boeken bij Hotel Bakker. Vanaf het hotel leidt deze, maar ook een andere prachtige route (123769) je door de groene omgeving en op je comfortabele hotelkamer kan je prima uitrusten van de inspanning van de dag. In de gezellig aangeklede eetzaal van het hotel kan je genieten van een lekker diner en het is heerlijk om je dag af te sluiten met een borreltje in gelagkamer. Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats van Hotel Bakker. Iets voor de helft van de tocht dient de eerste bezienswaardigheid zich aan. De geschiedenis van Huis Ampsen gaat terug tot 1105. Het eerste kasteel en beide huizen op het landgoed worden in 1605 verwoest door de Spanjaarden. In de eerste helft van de zeventiende eeuw is het huidige huis herbouwd. Aan de rechterkant is in de loop van de tijd een vleugel aangebouwd, waardoor het gebouw een U-vorm krijgt. Het kasteel en het landgoed is in particulier bezit en niet toegankelijk. Vanaf Huis Ampsen leidt de fietsroute je naar de Zwiepse Molen, die zes kilometer verder te bezichtigen is. De achtkante windmolen werd in 1851 geplaatst op de Zwiepse Berg bij Barchem. Vanwege de slechte windvang is de stellingmolen verschillende keren verplaatst, tot hij in 1880 zijn huidige bestemming kreeg. De molen is ingericht voor het malen van graan en een vrijwillige molenaar zet zijn expertise in om dit nog altijd te doen. Voordat je gaat ontspannen in het hotel, kan je nog even het prachtige landgoed Vorden bezichtigen. Een oud agrarisch landschap doet je voelen alsof je terug bent gegaan in de tijd. Het kasteel van Vorden ligt in een sprookjesachtig parkbos met beekjes. Achter het koetshuis ligt een schitterende moestuin genaamd het Hof van Hackfort. Dit prachtige landgoed is wekelijks op woensdag geopend tussen 10.00 en 16.00 uur.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Bakker (Dorpsstraat, 7251 BB, Vorden, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Bakker
Dorpsstraat
7251 BB Vorden
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Insulindelaan
7251BA Bronckhorst

Parkeerplaats 'de Bleek'

De Bleek
7251 SG Vorden

vorden

Stationsweg
7251GA Bronckhorst

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels089.png

Hotel Bakker

Hotel

Hotel Bakker ligt in het kastelendorpje Vorden in de Achterhoe...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Zwiepse Molen

De Zwiepse Molen

Windmolen

De molen is ingericht voor het malen van graan en een vrijwill...

Meer informatie
Oranjefietsroute - 'Huis Ampsen'

Huis Ampsen

Landhuis

De geschiedenis van dit statige kasteel gaat terug tot 1105. H...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123766 | Toegevoegd op 20-6-2013 | Laatst gewijzigd op 7-1-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding