Bronkhorst, Wichmond en Baak

Fietsroute 123765

Aangeboden door:

11225 164

Omschrijving

In het pittoreske Bronkhorst is de charme van het verleden behouden gebleven. In het coulisselandschap van de IJsselvallei en op een steenworp afstand van Nationaal Park Veluwezoom, vind je het kleinste stadje van Nederland.

Bronkhorst

Bronkhorst ontstond als een versterkte boerennederzetting bij het middeleeuwse kasteel Bronkhorst en verwierf in 1482 stadsrechten. Een stadsbrand in 1633 verwoestte alle middeleeuwse huizen in het mooie plaatsje, maar er zijn wel enkele monumentale stadsboerderijen gerestaureerd. Een deel van het stadje is een beschermd stadsgezicht en ondanks de kleinschaligheid heeft Bronkhorst 38 rijksmonumenten.

Historische gebouwen

Tijdens je tocht kom je langs een aantal historische gebouwen. Het eerste zie je staan wanneer je negen kilometer gefietst hebt. Huis Suideras ligt aan de rand van het dorp Vierakker en wordt voor het eerst vermeld in 1326. Het tegenwoordige huis werd echter pas in 1891 in gebruik genomen en is gebouwd tegenover de plek waar het oude huis stond. Dat oorspronkelijke huis was in zo’n slechte staat dat het moest worden afgebroken en er is dan ook niets meer van over. Het landgoed is toegankelijk voor publiek maar het huis is een privéwoning. Tussen Wichmond en Vorden, gelegen naast een historische watermolen, vind je het sprookjesachtige kasteel Hackfort. Het kasteel heeft twee stoere torens die de burcht kenmerken. De vesting was van oorsprong een woontoren die grotendeels werd verwoest door Spaanse troepen tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Het kasteel is in 1598 herbouwd en onderging in 1788 een flinke verbouwing. Het kasteel is tegenwoordig in goede staat en ligt in het midden van prachtige bossen en uitgestrekte weilanden.

Herberg de Gouwen Leeuw
Herberg de Gouden Leeuw ligt aan het start- en eindpunt van de fietsroute in Bronkhorst. Geniet van de heerlijke rust in het stadje en bekijk alle mooie monumenten in het toeristische stadje. De geborgenheid van de oorspronkelijke boerderij waarin De Gouden Leeuw is gevestigd maakt het een romantische locatie voor een overnachting. De herberg beschikt over comfortabele kamers en je kunt er uitstekend eten. Voor een ontspannen weekend weg, boek je een verblijf, zodat je de volgende dag ook de mooie fietstocht 132762 kunt verkennen, die vanaf dit hotel door de schitterende natuur van Nationaal Park Veluwezoom leidt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Herberg De Gouden Leeuw (Bovenstraat, 7226 LM, Bronckhorst, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Herberg De Gouden Leeuw
Bovenstraat
7226 LM Bronckhorst
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Onderstraat
7226LE Bronckhorst

VVV Steenderen in Geschenkenhuis Beuseker

Dorpsstraat
7221BM Bronckhorst
0575 45 11 98

Ambulant Berkel-IJsselstreek

Cortenoeverseweg 2
6971XX Brummen
0575 - 56 92 69
Stuur een mail

brummen

Stationsweg
6971 BV Brummen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Herberg de Gouden Leeuw

Herberg De Gouden Leeuw

Hotel

Herberg De Gouden Leeuw ligt midden in het hart van Bronkhorst...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Baak

Baak

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie
Geen foto van Suideras

Suideras

Kasteel

Het tegenwoordige huis werd in 1891 in gebruik genomen en is g...

Meer informatie
Kasteel Hackfort -Vorden

Kasteel Hackfort

Kasteel

Dit kasteel was van oorsprong een woontoren. Die toren werd ve...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Geen spannende fietstocht"

 geplaatst op:

Een saaie route,veel van hetzelfde,veel op drukke wegen met auto,s geen variatie van wegen.geen duidelijke route aanwijzingen,en moesten vaak op borden kijken waar we heen moesten,of op de navigatie fietsen wat niet zo veilig is

Bertine

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123765 | Toegevoegd op 20-6-2013 | Laatst gewijzigd op 30-11-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding