Met fiets en pont het Plassengebied rond!

Fietsroute 123743

Aangeboden door:

6191 177

Omschrijving

Op een steenworp afstand van Lisse ligt het Hollands Plassengebied. Het Hollands Plassengebied ligt midden in het Groene Hart. Al fietsend door het Hollands Plassengebied komt u door karakteristieke Hollandse dorpen en langs vele meren, plassen, riviertjes en sloten, afgewisseld met weidse polders. Daarnaast is het gebied rijk aan verschillende typen molens. Geniet van de uitgestrektheid en de rust van deze prachtige omgeving. Een groot deel van de route gaat door de gemeente Kaag en Braassem, op 1 januari 2009 ontstaan uit de fusie van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude. Kaag en Braassem bestaat uit elf kernen: Bilderdam, Hoogmade, Kaag, Leimuiden, Nieuwe Wetering, Oud Ade, Oude Wetering, Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude, Rijpwetering en Woubrugge. Hoewel de route om Leiden heen is de stad zeker een bezoek waard. Leiden is bekend om haar hofjes, haar universiteit, haar musea en haar roemrijke geschiedenis. De grachten, de monumentale panden, de steegjes, de schatkamers van kennis, de cultuur en de wetenschap; laat u verrassen. Blijft u op de route dan is Warmond het volgende dorp. Warmond is een rustig dorp, gelegen aan de Kagerplassen met uitzicht op het Groene Hart en grenzend aan de Bollenstreek. Warmond is ook een oud dorp. Gelegen op een 4000 jaar oude strandwal en tot in de jaren 50 van de vorige eeuw nog beschermd door een tolhek Warmond is van alle markten thuis. Het heeft een bos, een kasteel, een kerkruïne uit de 80-jarige oorlog compleet met riddergraven en mooie buitenhuizen. Na het verlaten van Warmond keert u terug naar Lisse. In Lisse kunt uitrusten en nagenieten van de fietsroute in een van de vele horecagelegenheden die Lisse rijk is!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Lisse (Grachtweg, 2161 BG, Lisse, South Holland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Lisse
Grachtweg
2161 BG Lisse
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Haven
2161HN Lisse

Mossenest

Salvatorhof 31
2211SP Noordwijkerhout
0252 - 37 70 42
Stuur een mail

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kaageiland

Kaageiland

VVV-idee

De Kaag is een schilderachtig eiland in de Kagerplassen. Met h...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

John

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123743 | Toegevoegd op 20-6-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding