Bemelen, Maastricht en Geulle

Fietsroute 123254

Aangeboden door:

7673 256

Omschrijving

Fietsen door hartje Maastricht, langs de oever van de rivier en over de Maasboulevard, is een geweldige belevenis. Hier proef je de sfeer van de Limburgse hoofdstad en wordt duidelijk waarom Maastricht bekend staat als één van de gezelligste steden van Nederland. Aan de Maasboulevard zijn verschillende bedrijven en winkels gevestigd, waar mensen in- en uitlopen. Dit vormt een mooi contrast met de rust die de brede Maas uitstraalt. De boulevard wordt geleidelijk aan minder druk en het bedrijfsleven maakt plaats voor een groenere uitstraling. In deze omgeving staan ook veel wijngaarden, waar verschillende soorten druiven worden gekweekt. Met de Bourgondische reputatie van Maastricht is het ook niet moeilijk voor te stellen dat diverse wijnen hier hun herkomst vinden. De Maas zelf ontspringt in het verre Frankrijk bij Pouilly-en-Bassigny als een klein stroompje. Vroeger was de Maas al een belangrijke scheepsroute, hoewel het soms moeilijk was om de rivier de bevaren. Dat probleem verergerde doordat in 1843 onze zuiderburen het kanaal Bocholt-Herentals aanlegden en water uit de Maas aftapten om onvruchtbare Kempische gronden te bevloeien. Ondanks dat er een verdrag in 1863 werd gesloten om dit probleem voor Nederland op te lossen, werd er vanaf 1915 hard gewerkt om de watertoevoer van de Maas te vergroten door stuwen te bouwen, kanalen aan te leggen en Maasbochten af te snijden. Doordat de hoogte van het water sterk afhankelijk is van regenval, is het water in de winter metershoog, terwijl de rivier in de zomer zelfs bijna droog staat. Met het geluid van het kabbelende water op de achtergrond, kun je op deze route intens genieten van al het moois wat de Maas en omliggende natuur te bieden heeft. 

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

6
6 (Bemelerweg, 6226, Maastricht, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

6
Jouw startpunt
Knooppunt 6
Bemelerweg
6226 Maastricht
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Akersteenweg
6227AE Maastricht

maastricht randwyck

Joseph Bechlaan
6229GW Maastricht

VVV Maastricht

Muntstraat
6211EH Maastricht
043 325 21 21
Stuur een mail

De Merici

Vrijthof
6211 Maastricht
043 - 32 12 672
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prima tocht!"

  op:

Wilma

op:

Martin, Anders

op:

Erik

op:

"Genietend door het heuvelachtige prachtige Limburgse en stukje Belgische land."

 geplaatst op:

Maastricht is leuk om even te zien maar het fietsen over die kinderkopjes is niet fijn, we waren blij dat we de stad uit waren. De route heeft hele mooie fietspaden en het is heerlijk fietsen. Helaas voer het fietspontje bij knooppunt 54 niet naar knooppunt 17, is pas per 1 juli 2020 open. We hebben toen een flink stuk om moeten rijden om toch op knooppunt 17 uit te komen. Dit was absoluut geen straf... Wat was dit een prachtig stuk natuur.. Uiteindelijk hebben we bijna 54 km gefietst ipv de 37.6 die gepland stonden. We hebben van de route genoten. Echt de moeite waard. Liefst wel met een e-bike fietsen want er zitten een paar flinke beklimmingen in. Zonder e-bike was dit ons niet gelukt.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123254 | Toegevoegd op 14-6-2013 | Laatst gewijzigd op 14-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding