Vijlen, Heerlen en Landgraaf

Fietsroute 123250

Aangeboden door:

7628 150

Omschrijving

In het heuvelachtige landschap van Limburg is het heerlijk fietsen. De beloning van een klim naar de top van de heuvels is het waard, want je wordt beloond met prachtige uitzichten over een groen landschap, waarin pittoreske dorpjes en het bruisende Heerlen aan de horizon te zien zijn, terwijl het naar beneden rijden je geen enkele inspanning meer kost. Heerlen is één van de grootste gemeentes van Limburg. Van oudsher was Heerlen redelijk geïsoleerd. De stad lag verscholen tussen de heuvels en had geen goede aan- en afvoerwegen. Daardoor was de stad erg zelfvoorzienend. Veel inkomsten werden uit de mijnbouw gehaald. Pas in 1896 kreeg Heerlen een station en aansluiting op het Nederlandse sporennet, waarmee de stad werd ontsloten voor de omgeving. Door een florerende handel is het plaatsje uitgegroeid tot de stad die het nu is. Kasteel Ehrenstein is een adembenemend kasteel dat net buiten Ham in Kerkrade ligt. Het kasteel is gebouwd in de eerste helft van de veertiende eeuw. In 1708 brandden de graanschuur en de stallen die bij het complex hoorden af. Bij het kasteel horen landerijen die in gebieden liggen die Groene Long en Cranenweyer heten. Om de oude vesting ligt een gracht, die wordt gevoed door de Anstelerbeek. Op het landgoed wordt het kasteel wordt aangeduid als Oud-Ehrenstein, terwijl met Nieuw Ehrenstein de hoeve op het terrein wordt bedoeld. Anno 2013 wordt het kasteel gebruikt als restaurant en hotel. Bij het vertrek- en eindpunt van de route kan je gratis je auto parkeren. Hier is ook Hotel Vijlerhof gevestigd. De kamers en het hotel zijn comfortabel en in het hotel staat de keukenbrigade klaar om een heerlijke maaltijd voor je te bereiden wanneer je terugkomt van je fietstocht. Boek een verblijf in het gastvrije hotel, zodat je fietsroute 123251 die ook vanaf dit hotel vertrekt, de volgende dag kunt ontdekken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Stichting Omroep Limburg is aangewezen als publieke regionale omroepinstelling in de zin van de Mediawet 2008 en is houdster van de zendmachtiging.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Vijlerhof ( Hilleshagerweg, 6294 AP, Vijlen, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Vijlerhof
 Hilleshagerweg
6294 AP Vijlen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Mamelisserweg
6294BJ Vaals

Feuchtwiese Senserbach

Lemierser Berg
52074 Aken

VVV Vaals op Landal Hoog Vaals

vakantiepark Hoog Vaals
6291CX Vaals
043 306 83 83

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels081.png

Hotel Vijlerhof

Hotel

Hotel Vijlerhof ligt op een bijzonder 'Limburgs' plekje: namel...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Kerkrade - Erenstein

Erenstein

Kasteel

Het eenvoudige slot dateert uit de 14e eeuw. Thans gerestauree...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123250 | Toegevoegd op 14-6-2013 | Laatst gewijzigd op 9-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding