Mechelen, Valkenburg en Cadier en Keer

Fietsroute 123246

Aangeboden door:

6396 283

Omschrijving

Een heuvellandschap met prachtige beekdalen, steile hellingen en een rijke grond die bestaat uit vruchtbare löss, silex en kalksteen. Daarmee kan geen enkel Nationaal Landschap dan Nationaal Landschap Zuid-Limburg bedoeld worden. Laat je verwonderen door de natuurpacht van het in totaal 44.523 hectare grote gebied in het meest zuidelijke deel van Nederland. Fietsen door deze provincie betekent fietsen over heuvels, naar pieken en dalen, van de ene markante plek in de geschiedenis naar de volgende locatie nóg belangrijker lijkt. De bekende toeristische trekpleister Valkenburg ligt ook in het gebied en fietsend door de omgeving tref je holle wegen aan en zie je schitterende hoogstamboomgaarden. Vakwerkboerderijen, kapelletjes en kruisbeelden kenmerken het landschap en cultuurgeschiedenis speelt een belangrijke rol: er worden regelmatig processies en schuttersfeesten georganiseerd. De bekende toeristische trekpleister Valkenburg is met stip het meest bekende plaatsje in de regio, maar je komt ook langs andere pittoreske kerkdorpjes, waar je een goed gevoel krijgt van het buitenleven in Limburg. Aan het begin- en eindpunt van de fietsroute kan je ook overnachten. Hotel Hoeve de Plei heeft niet alleen een gratis parkeerterrein, maar deze ideale locatie ligt middenin het Limburgse groen. Wanneer je de route hebt volbracht, is het heerlijk om uit te puffen op het zonovergoten terras. De comfortabele hotelkamers zijn allemaal uniek en anders ingericht. Het is fijn om je op te frissen in de luxe badkamer voordat je aanschuift om een hapje te eten of lekker met een boek voor de haard in de woonkamer in een stoel kruipt. De volgende dag ben je ontspannen en volledig uitgerust om weer op de fiets te stappen en route 123247 te gaan verkennen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel - Appartementen Hoeve de Plei (Overgeul, 6281 BG, Mechelen, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel - Appartementen Hoeve de Plei
Overgeul
6281 BG Mechelen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Hoofdstraat
6281BC Gulpen-Wittem

VVV Epen

Krekelstraat
6285AE Gulpen-Wittem
043 455 13 46
Stuur een mail

Watertap: gratis water voor onderweg

Burgemeester Teheuxweg 2
6271JL Gulpen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels083.png

Hotel - Appartementen Hoeve de Plei

Hotel

Hotel - Appartementen Hoeve de Plei ligt aan de rand van Meche...

Meer informatie
Hoeve de Plei

Hoeve de Plei

Fietscafe

Hotel - Appartementen Hoeve de Plei ligt aan de rand van Meche...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Niek, Anders

op:

Jan

op:

Jolanda

op:

"? mooi; ? niet: woonwijken & doorgaande wegen"

  op:

chris, Drenthe

geplaatst op:

Mooi stuk tussen Maastricht en Mechelen. Daarna Veel stukken langs de weg, onnodig veel. Wij zijn tussen Schin op Geul en Valkenburg van de weg gegaan.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123246 | Toegevoegd op 14-6-2013 | Laatst gewijzigd op 6-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding