Holset, Mesch en Teuven

Fietsroute 123243

Aangeboden door:

7574 221

Omschrijving

Licht golvende plateaus en beekdalen. Lieflijke beekjes klateren en bepalen de verschillende delen van de plateaus. Op de toppen van de heuvels tekent een prachtig panorama zich voor je af, terwijl in de laagtes heerlijk kunt dwalen. Behalve een prachtige omgeving heeft Zuid-Limburg meer dan genoeg voor de geschiedenisliefhebber, want de streek staat bol van de cultuurhistorie. Zo zijn er verschillende prachtige historische kastelen te vinden in het gebied, zijn eeuwenoude watermolens goed behouden gebleven en door de nabije ligging van Maastricht, Valkenburg en het Drielandenpunt weet de streek veel toeristen te trekken. Eén van die mooie kastelen kan je tijdens deze fietstocht gaan bezichtigen, want de route loopt er langs. Stap in Libeek even van je fiets. Tot aan 2011 was Libeek, of Liebik zoals de Limburgers het noemen, onderdeel van Margraten. De plaats ontstond in de dertiende eeuw en in het plaatsje staat de hoeve Libeek, waarvan de oudste delen ook dateren van de dertiende eeuw. Ooit stond er op deze plek een riddermatig huis, maar nadat het kasteel een andere eigenaar kreeg in de zestiende eeuw werd de vesting geleidelijk omgebouwd tot pachthoeve. Libeek heeft de grootste Limburgse hoeve die om een vierkant binnenplein heen staat en het woonhuis, dat is opgetrokken uit mergelsteen, werd in de zestiende en zeventiende eeuw gebouwd en verbeterd. Je kunt je auto gratis parkeren bij Herberg Oud Holset. Deze leuke locatie heeft meerdere comfortabele kamers en je wordt er op de hartelijke Limburgse manier welkom geheten. Een overnachting bij de herberg heeft als voordeel dat je ook onze andere prachtige tocht kunt fietsen die vanaf dit hotel door de omgeving leidt. Boek dus een overnachting, zodat je na een goede nachtrust en een uitstekend verzorgd ontbijt ook de route 123242 kunt gaan verkennen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

93
93 (Harles, 6295NC, Vaals, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

93
Jouw startpunt
Knooppunt 93
Harles
6295NC Vaals
Plan route naar startpunt

Senserbachweg
52074 Aken

VVV Vaals op Landal Hoog Vaals

vakantiepark Hoog Vaals
6291CX Vaals
043 306 83 83

Feuchtwiese Senserbach

Lemierser Berg
52074 Aken

Watertap: gratis water voor onderweg

Vijlenberg 123
6294AT Vijlen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Laethof

De Laethof

Fietscafe

Deze 300 jaar oude carré-hoeve (1721) vind je in de prachtige ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Libeek

Libeek

Kasteel

De oudste delen van deze kasteelachtige hoeve stammen uit de 1...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige afwisselende maar pittige route! Zeer de moeite waard."

 geplaatst op:  

Knooppunt 93 na 1 was verdwenen. We hebben 91 aangehouden en daarna zagen we 93. De kilometerstand gaf uiteindelijk ruim 60 aan.

"Pittige rit. Wel drukte onderweg"

 geplaatst op:

Klein stukje afgesneden zodat we genoeg accu hadden. Wel zeer pittige klimmetjes.

"Net iets te lang!"

 geplaatst op:

Heel mooie route met pittige klimmetjes, beloond met mooie uitzichten. Wij hadden uiteindelijk 60 km op de teller staan.

Evert van Harskamp

op:

"Mooi maar we zijn verdwaald"

 geplaatst op:

Bordjes wijken af van navigatie

Leon

op:

Kees

op:

Antoine, Limburg

op:

Mario

op:

"Geweldige rit met mooi klimmetjes"

 geplaatst op:

Vooral de klim na Teuven naar Sippenaeken is pittig, tijdens de laatste klim naar het hoogste punt van NL genoten van de uitzichten. Ik kom in totaal op 850 meters

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123243 | Toegevoegd op 14-6-2013 | Laatst gewijzigd op 16-3-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding