Holset, Fromberg en Simpelveld

Fietsroute 123242

Aangeboden door:

5460 184

Omschrijving

Een heuvellandschap met prachtige beekdalen, steile hellingen en een rijke grond die bestaat uit vruchtbare löss, silex en kalksteen, dat kan alleen in Limburg zijn. Fietsen door deze provincie betekent fietsen over heuvels, naar pieken en dalen, van de ene markante plek in de geschiedenis naar de volgende locatie nóg belangrijker lijkt. Laat je verwonderen door de natuurpacht van Nationaal Landschap Zuid-Limburg, een gebied dat in totaal 44.523 hectare groot is en het meest zuidelijke deel van Nederland omvat. De bekende toeristische trekpleister Valkenburg ligt ook in het gebied en fietsend door de omgeving tref je holle wegen aan en zie je schitterende hoogstamboomgaarden. Het is een landschap vol vakwerkboerderijen, kapelletjes en kruisbeelden, en cultuurgeschiedenis speelt een belangrijke rol: er worden regelmatig processies en schuttersfeesten georganiseerd. Zo doe je het landelijke plaatsje Gulpen aan, dat vooral bekend is van zijn bier: Gulpener. In het nabije dorpje Wijlre, die onder dezelfde gemeente valt, wordt het alom bekende Brand bier gebrouwen. Gemeente Gulpen kent dus een mooie historie in de bierbrouwerij. De naam Gulpen komt van de rivier De Gulp, dat dwars door het centrum van het pittoreske dorp heenloopt. Bij aankomst kun je gratis je auto parkeren op de parkeerplaats van herberg Oud Holset. Deze herberg wordt omringd door prachtige weilanden, bossen en beekjes, en is daarmee een oase van rust en schoonheid in een uniek natuurgebied. Je kunt hier ook heerlijk lunchen of ontbijten, zodat je met een volle maag aan de fietstocht kunt beginnen. We raden je aan om in de gezellige herberg te overnachten en gebruik te maken van ons arrangement, zodat je route 123243, die ook vanaf de herberg door de omgeving leidt, kunt gaan fietsen. Tijdens deze leuke fietstocht fiets je door het glooiende landschap naar de Oude Molen in Simpelveld. Deze middenslag watermolen werd gebouwd in 1774. De molen werd gebruikt as korenmolen en heeft tot in de jaren ’60 van de twintigste eeuw gedraaid. In 1961 werd het terrein waarop de molen stond onteigend en daardoor stopte de molen met functioneren. De molen is een nationaal monument en is, hoewel hij niet meer maalvaardig is, als zodanig te bezichtigen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Groenpark Simpelveld (Kruinweg, 6369 TZ, Simpelveld, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Groenpark Simpelveld
Kruinweg
6369 TZ Simpelveld
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kruinweg
6369VC Simpelveld

VVV Simpelveld bij Van der Biesen Reisburo's

kloosterplein
6369AW Simpelveld
045 820 01 40

Watertap: gratis water voor onderweg

Marktstraat
6369AG Simpelveld

Finkenhag

Finkenhag
52074 Aken

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Bungalowpark Simpelveld

Groenpark Simpelveld

Vakantiepark

Groenpark Simpelveld ligt middenin het glooiende Zuid-Limburgs...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Oude Molen

De Oude Molen

Waterradmolen

Deze molen is een watermolen uit 1774. De molen heeft tot in d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Harrie, Limburg

op:

"Heftig"

 geplaatst op:

Zwaar

"Simpelveld, Vijlen etc"

 geplaatst op:

Pittige maar echt prachtige route! Het stuk weg van Bocholzerheide de grens over naar Orsbach kp96 is van erg slechte kwaliteit! Dacht even dat we in België waren....

"Prachtige route"

  op:

"Super"

  op:

"Prachtig"

 geplaatst op:

Mooie stukjes Limburg!

Jack

op:

"Pittig"

 geplaatst op:

Heel mooie maar pittige route. Een paar flinke klimmetjes er in.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123242 | Toegevoegd op 14-6-2013 | Laatst gewijzigd op 11-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding