Baarlo, Maasbree en Blerick

Fietsroute 123220

Aangeboden door:

7640 52

Omschrijving

Blerick ligt aan de westoever van de Maas en is van oudsher het grootste stadsdeel van Venlo. De naam is afgeleid van ‘Blariacum’, wat een Romeinse nederzetting was iets naar het zuidwesten. Blerick is tegenwoordig in feite een moderne stadswijk en heeft geen dorps karakter meer, zoals het heel lang wel gehad heeft. Inmiddels heeft het stadsdeel veel industrie en haalt Blerick veel handel uit het Ruhrgebied, dat slechts op een steenworp afstand over de grens met Duitsland ligt. Je fietst niet alleen door het verstedelijkte gebied, maar je zoekt ook je weg door de bossen van de Kesselse Bergen. Duizenden jaren geleden bestond het terrein uit heidevelden en stuifduinen, maar aan het begin van de twintigste eeuw werden er bossen aangeplant. Tussen de zee van bomen zaten in de Tweede Wereldoorlog hier bospartizanen met Duitse krijgsgevangen, die na tien weken werden overgedragen aan de Geallieerden. En je ziet tijdens je fietstocht het prachtige kasteel de Berckt. Dit historische slot wordt voor het eerst vermeld in 1219. Op het landgoed stond ook nog een oud veerhuis, maar dit werd in de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest. Het Douvenhof en het Friedeshof, die ook op het landgoed staan, zijn nog de enige resterende gebouwen langs het kasteel. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt als groepsaccommodatie. Je auto parkeer je gratis bij Chateau de Raay. Dit prachtige hotel heeft meerdere soorten luxe kamers, waaronder hotelkamers, kasteelkamers en suites. Je kunt hier, wanneer je je fietstocht hebt volbracht, terecht voor een heerlijk diner in het uitstekende restaurant De Wintertuin. Het is leuk om gebruik te maken van ons arrangement met route 123219, die eveneens bij het hotel van start gaat. Boek dus een overnachting, zodat je na een goede nachtrust en een uitstekend verzorgd ontbijt ook de andere route kunt gaan verkennen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Sandton Château De Raay (Raayerveldlaan , 5991 EN , Baarlo, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Sandton Château De Raay
Raayerveldlaan
5991 EN Baarlo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Rubensstraat
5991PT Peel en Maas

VVV Baarlo

Grotestraat 16A
5991 AW Baarlo
077 477 36 66
Stuur een mail

tegelen

De Drink
5931PK Venlo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels078.png

Sandton Château De Raay

Hotel

Sandton Château De Raay ligt aan de rand van Baarlo, een pitto...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kasteel De Berckt

Kasteel De Berckt

Kasteel

Kasteel De Berckt is een dertiende-eeuws gebouw dat in eigendo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123220 | Toegevoegd op 14-6-2013 | Laatst gewijzigd op 7-8-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding