Terug naar vroeger in de Heldense bossen

Fietsroute 123219

Aangeboden door:

7963 151

Omschrijving

De Heldense bossen, waar onder andere de Keuperheide onderdeel van is, zijn absoluut een bezoekje waard. Je vindt er een zee van groen, stuifduinen die zichzelf langzaam verplaatsen, romantische vennen, uitgestrekte heidevelden en kleinschalig akkerland. Hier kun je helemaal wegdromen.

Prachtige stukjes geschiedenis
De naaldbomen in de Heldense bossen komen niet van nature in het gebied voor. Ze zijn namelijk aangeplant op stuifzandgebieden aan het begin van de 20e eeuw. In deze omgeving zijn ook prachtige stukjes geschiedenis bewaard gebleven zoals een landweert, een opgeworpen aarden wal die beplant werd met doornige struiken om roversbendes tegen te houden. Ook fiets je langs kasteel De Borcht. Het kasteel is omgeven door een gracht en het heeft een hoofdvleugel met aan weerszijden twee lagere zijvleugels. Het kasteel is niet toegankelijk voor publiek, behalve als er exposities worden gehouden. Bij het kasteel vind je ook een oude kasteelmolen, die werd gebruikt om graan mee te malen.

Sandton Château De Raay
Wil je je fietstocht in stijl afsluiten? Dat is geen probleem, want Sandton Château De Raay is het eindpunt van deze route. Hier kun je jezelf culinair verwennen met een diner in het bijbehorende restaurant De Wintertuin. Overnachten kan in een luxe hotelkamer, maar ook in een kasteelkamer of een suite.

De Kesselse Bergen
De Kesselse Bergen bestonden duizenden jaren geleden uit heidevelden en stuifduinen. In het begin van de 20e eeuw werden er hier bomen aangeplant, waardoor het landschap veranderde. Tussen deze bomen zaten bospartizanen verscholen in een schuilplaats met Duitse krijgsgevangen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na tien weken werden de krijgsgevangenen overgedragen aan de Geallieerden. In de bossen van de Kesselse bergen staat nog steeds een herdenkingssteen die gewijd is aan de partizanen uit Baarlo. In het park het Kempke in Baarlo staat een verzetsmonument ter ere van deze verzetsstrijders.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Pillows Charme Hotel Château De Raay (Raayerveldlaan , 5991 EN , Baarlo, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Pillows Charme Hotel Château De Raay
Raayerveldlaan
5991 EN Baarlo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Rubensstraat
5991PT Peel en Maas

VVV Baarlo

Grotestraat 16A
5991 AW Baarlo
077 477 36 66
Stuur een mail

tegelen

De Drink
5931PK Venlo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels078.png

Pillows Charme Hotel Château De Raay

Hotel

Pillows Charme Hotel Château De Raay ligt aan de rand van Baar...

Meer informatie
De Belaeving

De Belaeving drinken & eten

Fietscafe

De Belaeving vind je bij Helden, in een bosrijk gebied waar je...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kasteel De Borcht

Kasteel De Borcht

Kasteel

Kasteel d’Erp, ook genaamd De Borcht, gelegen binnen een omgra...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route veel bos"

 geplaatst op:

Bij kasteel Baarlo even mis gefietst omdat we linksaf een fietspad op moesten. Voordeel van dd app is dat hij je snel weer op de juiste route zet.

"Lange stukken onverhard"

 geplaatst op:

Mooie route, echter jammer dat een groot gedeelte onverhard is. De sintelpaden gaan nog wel, maar de stukken mul bospad waren best zwaar. Niet echt geschikt voor de wielrenfiets.

"mooie route"

 geplaatst op:

mooie route, gevarieerd, maar let op : de routepunten kloppen niet op twee plaatsen, oriënteer je dan op het overzichtsbord, er ontbreken nl. enkele routenummers.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123219 | Toegevoegd op 14-6-2013 | Laatst gewijzigd op 27-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding