Ruurlo, Lochem en Barchem

Fietsroute 123157

Aangeboden door:

7343 173

Omschrijving

Tussen Ruurlo en Lochem tekent een schilderachtig, idyllisch landschap zich af: Nationaal Landschap De Graafschap. In het in totaal 20.000 hectare grote, sterk agrarische gebied, vind je essen en weilanden, prachtige buitenplaatsen, kabbelende beekjes, romantische onverharde paadjes en pittoreske gehuchten en dorpen. Het is een prachtig kleinschalig landschap dat zich kenmerkt door de sprookjesachtige doorkijkjes in een half open gebied. Het samenspel van houtwallen, heggen, boerderijen, akkers en riviertjes geeft de omgeving wat spannends mee. Het idyllische coulisselandschap kent daarnaast vele landgoederen en kastelen die typerend zijn voor het gebied. Landgoed Het Enzerinck, gelegen naast Vorden, is een mooi gebied. Op het landgoed domineert een landhuis dat in 1836 werd gebouwd, maar ook de omgeving van het huis is schitterend. Er bloeien bijzondere tulpenbomen en ook de magnolia gedijt er goed. Tussen de grassen tref je zilverschoon, margrieten en de scherpe boterbloem aan, terwijl onder het loof in het parkbos bospaardenstaart, dalkruid en kleine maagdenpalm groeien. Begeleid door het geroffel van drie soorten spechten op de boomstammen en het gezang van het zwartkopje, roodborstje en de tuinfluiter, zal deze fietstocht de natuurliefhebber ongetwijfeld behagen. Voordat je aan je fietstocht begint kan je de dag goed beginnen met een heerlijk kopje koffie of thee, of een glas vers geperste jus d’orange. Neem de laatste details van je tocht door op het zonnige terras en geniet van overheerlijke lunch voordat je op je stalen ros stapt en je weg door Nationaal Landschap De Graafschap gaat zoeken. Na 38 kilometer fietsen kom je bij eetcafé De Luifel. Je kunt hier nog steeds de geur van het bos opsnuiven, maar de heerlijke geuren die uit de keuken komen nodigen je uit plaats te nemen aan een tafeltje. Breng je energie weer op peil door te genieten van de culinaire kunsten van de kok. Kies voor een kleine bite of een een wat steviger maaltijd, terwijl je uitrust met een koud pilsje of een smaakvol glas wijn. Tijdens het laatste deel van je fietstocht kom je langs één van de meest bijzondere plekjes in de omgeving: kasteel en landgoed Ruurlo. De buitenplaats wordt al in 1326 genoemd en is al vanaf de vijftiende eeuw in handen van de Nederlandse adellijke familie van Heeckeren. Het gebouw bestaat uit veel verschillende bouwstijlen doordat er door de jaren en eeuwen heen bijna constant aan het kasteel is gebouwd. Zo bestaat er nog een deel van een middeleeuwse muur in de kelder en werd bijna de hele linkerkant van het kasteel in de zestiende eeuw gebouwd. De toren aan de achterkant werd nog een eeuw later gezet. Eén muur in de van deze toren werd in de negentiende eeuw weer van nieuwe geveltoppen voorzien. Een lange tijd is het kasteel de locatie geweest voor de televisieserie ‘de Zevensprong’. Tegenwoordig wordt het kasteel regelmatig gebruikt als trouwlocatie.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Heikamp (Hengeloseweg, 7261LV, Ruurlo, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Heikamp
Hengeloseweg
7261LV Ruurlo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Hengeloseweg
7261LZ Berkelland

ruurlo

Stationsstraat
7261SR Berkelland

VVV Hartje Achterhoek

Dorpsstraat
7261AX Berkelland
0573 45 37 74
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes169.png

Restaurant Cafe Gastronomie De Luifel

Fietscafe

Restaurant Cafe Gastronomie De Luifel is een gezellig café-res...

Meer informatie
De Heikamp

De Heikamp

Pannenkoekenhuis

Stap op de fiets en ontdek wat de Achterhoek je te bieden heef...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Museum MORE - Kasteel Ruurlo

Museum MORE - Ruurlo

Bezienswaardigheid

Kasteel Ruurlo, tweede locatie van Museum MORE, is nu open voo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Heel mooi, druk, veel onverhard."

 geplaatst op:

Zee.

"Prachtige natuurlijke omgevingen"

  op:

"Afwisselende landschappen"

 geplaatst op:

Veelzijdige route met meerdere mooie landerijen. Veel bossen met goed begaanbare grint- en zandpaden. Veel grote en oude bomen op de landerijen, is een pracht om tussendoor te fietsen. De route is niets te lang. Onderweg plekken genoeg om te picknicken.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123157 | Toegevoegd op 13-6-2013 | Laatst gewijzigd op 18-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding