Winterswijk, Meddo en Vragender

Fietsroute 123151

Aangeboden door:

5429 162

Omschrijving

Het Korenburgerveen is een natuurreservaat iets te noordwesten van Winterswijk. Het is voor een groot deel in handen van de Vereniging Natuurmonumenten en het gebied bestaat vooral uit hoogveen, moerasbos, heide en voedselarme graslanden. Op het gebied groeit onder andere wollegras en je kijkt uit over eindeloze gele zeeën van gekroesde melkdistel. Twee vogelsoorten die je er veel terug vindt zijn de kleine bonte specht en de havik. In de moerassige gebieden kun je hier en daar een ringslang tegenkomen. Bij aankomst kun je gratis je auto parkeren op de parkeerplaats van Grandcafe Willinks. Hier kun je voor je van start gaat ook nog even lekker ontbijten of een heerlijke lunch kiezen van de uitgebreide menukaart. Heb je geen honger, dan is een drankje op het zonovergoten terras in het schitterende Winterswijk voordat je op de fiets stapt een goed begin van je dagje uit. De Sevink Mölle is een prachtige ronde stenen beltmolen gebouwd in 1867 net buiten Meddo. De molen werd vooral gebruikt als korenmolen en is in 2000, na 70 jaar te hebben stilgestaan, volledig gerestaureerd. De molen is weer compleet maalvaardig gemaakt en is in gebruik sinds 2001. De Sevink Mölle draait tegenwoordig op vrijwillige basis en voor een bezichtiging kun je de sleutel zelf ophalen bij de beheerder in het pannenkoekenhuis naast de molen. Molen de Vier Winden is gebouwd in 1958 in het dorpje Vragender. De molen is een achtkante stellingmolen die gebruikt werd als korenmolen. De molen vervangt zijn voorganger die gebouwd is rond 1860, maar die werd afgebroken in verband met windbelemmering. Deze stellingmolen is de laatste molen die om economische redenen is gebouwd in Nederland. Nog altijd draait de molen op professionele basis. Daarnaast is de molen elke dag te bezichtigen voor geïnteresseerden die meer willen weten over het molenaarsvak.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

15
15 (Vredenseweg, 7103EK, Winterswick, Geldern, Niederlande)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

15
Jouw startpunt
Knooppunt 15
Vredenseweg
7103EK Winterswick
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Veldersweg
7113AB Winterswijk

Parkeerplaats

Dingstraat
7101HD Winterswijk

winterswijk

Spoorstraat
7101GV Winterswijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Sevink Mölle

Sevink Mölle

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Vier Winden

Vier Winden

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Matige route"

 geplaatst op:

Vonden de route matig, veel lange rechte stukken, en langs drukke wegen weinig afwisseling.

M.J.W., Anders

op:

"Dit is echt een mooi je route langs leuk dorpje en mooi je natuur Al je daar in die omgeving op vakantie bent dan mag je desse route niet missen ik zelf hept deze route al meer dan 5x gefietst"

 geplaatst op:

Je kan er diverse stops maken en geniet ten van deze biezonder mooi je dorpjes en van de natuur

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123151 | Toegevoegd op 13-6-2013 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding