Blokzijl, Giethoorn en Ossenzijl

Fietsroute 123145

Aangeboden door:

21488 250

Omschrijving

De natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden is ontstaan onder invloed van de mens. Vanaf de twaalfde eeuw werden dijken aangelegd zodat de invloed van de Zuiderzee afnam en het land voor bewoning klaar gemaakt. Na de ontdekking dat gedroogd veen een goede brandstof was, werd er in de Wieden eeuwenlang turf gestoken en ontstonden er lange brede trekgaten. In de Weerribben kwam de turfwinning later op gang en werden er regels aan gesteld. Grote plassen zijn daarom in de Weerribben niet ontstaan. De Wieden en de Weerribben vormen samen één van de belangrijkste moerasgebieden van Europa. Door veenwinning is dit poldergebied in de geschiedenis flink afgegraven. Hierdoor zijn de uitgestrekte rietvelden, bloemrijke hooivelden ontstaan. Water, héél veel water, in de vorm van kolkjes, meren, plassen, vaarten en vennen stimuleert de groei van bijzondere planten. De moerassen zijn dichtbegroeid en hier kom je onder andere dennenwolfsklauw, moeraswolfsklauw, blonde zegge en slank wollegras tegen. Viseters zoals de aalscholver, de Wulp, de zwarte stern en de purperreiger halen hun voedsel uit de wateren van De Wieden, maar ook andere roofvogels jagen in het boven de weilanden, en de bruine kiekendief en zeldzame velduil maken op de trilvenen, blauwgraslanden en veenheiden hun prooi. Je parkeert je auto bij Sluiszicht Blokzijl, aan de sluis van Blokzijl. Je kunt er lekker een hapje eten voor vertrek, zodat je vol energie aan de bijna vijftig kilometer lange tocht kunt beginnen. Bij terugkomst kun je er ook uitgebreid dineren en zo nagenieten van je dag in de buitenlucht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Sluiszicht Blokzijl (Zuiderstraat, 8356 EA , Blokzijl, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Sluiszicht Blokzijl
Zuiderstraat
8356 EA Blokzijl
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Boffersweidje
8356BE Steenwijkerland

Tourist Info Blokzijl

Bierkade 9
8356 DH Blokzijl
+31 (0)6 39 58 70 00
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Sluiszicht

Sluiszicht Blokzijl

Fietscafe

Aan de sluis van Blokzijl, met op de achtergrond de oude haven...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Vrij vaak mis"

  op:

LMG, Overijssel

geplaatst op:

prachtig fietsroute!

"Blokzijl-route"

 geplaatst op:

Prachtige fietsroute, mooie omgeving. Route off-line op de telefoon praat je moeiteloos door deze route: TOP ! Probleem was dat nummer 40 bij Hamspad ontbreekt. B&P Beld, Denekamp

Jos Verkuijlen, Noord-Brabant (NL)

geplaatst op:

Frits hierbij stuur ik jou die route die wij gefietst hebben.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 123145 | Toegevoegd op 13-6-2013 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding