Brasschaat, Wuustwezel en Kalmthout

Fietsroute 122614

Aangeboden door:

5833 44

Omschrijving

Verken Natuurreservaat Groot Schietveld in de Antwerpse Noorderkempen, een gebied dat militair domein is en dat wordt gebruikt als oefenterrein voor de artillerie. Het is een langgerekt en driehoekig terrein. In het noordoosten en in het zuidwesten loopt het naar beneden af, waardoor overtollig water op een natuurlijke manier afvloeit. Dit wordt opgevangen in een beek die de Kleine Aa heet, in de Schaapsdijkbeek en in Het Moerke, een klein beekje dat ooit het middelpunt was van een prachtig beekdal met moerassige heide en veenmossen. Het natuurreservaat beslaat 1571 hectare en is samen met de nabij gelegen Kalmthoutse Heide het grootste natuurgebied van de provincie. Grote, aaneengesloten heide, tientallen vennen en hooilanden worden omringd door bossen. Doordat droge en vochtige gebieden elkaar afwisselen, zijn er veel verschillende soorten planten in Groot Schietveld te vinden: heideorchis, veenorchis, klokjesgentiaan en ronde zonnedauw groeien er overvloedig. De diversiteit trekt ook veel insecten aan en meer dan dertig soorten dagvlinders, waaronder het gentiaanblauwtje, fladderen van bloem naar plant. Maar het meest bekend is het gebied vanwege de grote populatie broedvogels, waaronder de wespendief en de nachtzwaluw en adders, die tot de belangrijkste van Noordwest-Europa behoort. De route begint bij Profile Luverdy in Brasschaat. Hier krijg je maar liefst 10 euro korting op onderhoud en reparaties wanneer je je fietsvoordeelpas toont, dus dit is een uitgelezen kans om je fiets even een kleine onderhoudsbeurt te geven voor je je weg gaat zoeken door de prachtige natuur.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Luverdy (De Dries, 2930, Brasschaat, Antwerpen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Luverdy
De Dries
2930 Brasschaat
Plan route naar startpunt

Kaartse Plein

Lage Kaart
2930 Brasschaat

Toeristisch Infokantoor Brasschaat

Bredabaan 399
2930 Brasschaat
+32 (0)3 650 03 01
Stuur een mail

Sint-Mariaburg

Schriek
2180 Antwerpen

Natuurpunthuis Antwerpen Noord

Markt
2180 Antwerpen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Luverdy

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Luverdy in Brasschaat ben je altijd ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Joke , Zeeland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122614 | Toegevoegd op 7-6-2013 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding