Blankenberge, Bredene en Brugge

Fietsroute 122607

Aangeboden door:

4191 47

Omschrijving

Verken leuke kustplaatsjes als Bredene en Blankenberg en laat je verrassen door het sprookjesachtige Brugge, terwijl je met deze ruim 53 kilometer lange fietstocht je weg zoekt over Belgisch grondgebied. Blankenberge is één van de belangrijkste badplaatsen in West-Vlaanderen. De kust trekt jaarlijks duizenden toeristen en in de zomer worden er toeristentreinen ingezet, die station Blankenberge rechtstreeks met Brussel verbinden via Brugge. Het is heerlijk de kilometers te fietsen langs de kustlijn, om zo uit te waaien en te genieten van de schitterende vergezichten over zee. Maar het is ook leuk om het binnenland te verkennen en je weg naar Brugge te zoeken. Brugge is de hoofdstad en de grootste stad van West-Vlaanderen, maar toch doet het sfeervolle stadje kleinschalig aan. Een groot deel van de sfeer wordt uitgestraald door het 430 hectare beslaande historische centrum, dat als middeleeuwse stad is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Schattige huisjes, historische straatjes en lieflijke pleintjes liggen te wachten om ontdekt te worden. Van de 117.000 inwoners, wonen er slechts 20.000 in het centrum. Deze route start bij Profile Jumpbikes in Uitkerke. Voordat je aan de lange fietstocht begint, adviseren we je om je fiets grondig te laten inspecteren bij de fietsspecialist. Zo weet je zeker dat je veilig je route kunt volbrengen. Heb je een fietsvoordeelpas, dan krijg je 10 euro korting op reparaties of een onderhoudsbeurt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Jumpbikes (Brugse Steenweg, 8370, Blankenberge, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Jumpbikes
Brugse Steenweg
8370 Blankenberge
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Kuiperscheeweg
8370 Blankenberge

Pluvierstraat
8000 Brugge

Venetiëstraat
8380 Brugge

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Geen foto van Profile Jumpbikes

Profile Jumpbikes

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Jumpbikes in Blankenberge ben je alt...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Starten vanaf Brugge kan ook !"

 geplaatst op:

Heel fijne en rustige fietsroute via de binnenwegen met leuke bezienswaardigheden. Net voor Bredene vonden we het Eet en praatcafe De Blauwe Sluis waar een oplaadpunt voor fietsen voorzien is. De fietsen staan ook heel veilig. De dagsoep was heel lekker en het extra stukje brood met boter geeft het dat net ietsje meer. Een aanrader!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122607 | Toegevoegd op 7-6-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding