Herk De Stad, Zonhoven en Viversel

Fietsroute 122585

Aangeboden door:

3407 17

Omschrijving

In de omgeving van het Vlaamse Herk De Stad, Zonhoven en Viversel liggen prachtige natuurgebieden op je te wachten. Met deze leuke fietstocht van ongeveer 45 kilometer verken je onder andere Natuurreservaat Heidestrand, het Vogelzangbos en in 1958 opgerichte natuurreservaat Wijvenheide. In het waterrijke gebied, dat 160 hectare groot is liggen veel visvijvers, maar ook wuiven de grassen van verschillende hooilanden sprookjesachtig in de wind en wisselen bossen, moerasgebieden en heiderestanten elkaar af. Oorspronkelijk werd het opgericht als toevluchtsoord voor vogels en in het gebied zijn dan ook twee vogelkijkhutten gebouwd. Ruim 100 vogelsoorten hebben hun weg naar de Wijvenheide weten te vinden, waaronder een reigerkolonie, maar ook de roerdomp, woudaap en visarend zijn opvallende soorten in het gebied. Om de vijvers vind je boomkikkers, heikikkers en grijze zandbijen, die in de vijvers worden vergezeld door bittervoorn. Voordat je aan je fietstocht begint of wanneer je terugkomt, kun je bij Profile Gaethofs je fiets een servicebeurt laten geven. Als echte fietsliefhebber wil je natuurlijk dat je fiets in uitstekende staat blijft en de vestiging van de fietsspecialist ligt vlakbij de parkeerplaats. Maak dus van de gelegenheid gebruik om je fiets weer tiptop in orde te maken. Met de fietsvoordeelpas ontvang je 10 euro korting.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Gaethofs
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Gaethofs
Pastorijstraat
3540 Herk-de-Stad
Plan route naar startpunt

Raubrandplein
3545 Halen

Bezoekerscentrum NEC 't Vloot

Demerstraat
3560 Lummen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Geen foto van Profile Gaethofs

Profile Gaethofs

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Gaethofs in Herk De Stad ben je alti...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122585 | Toegevoegd op 7-6-2013 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding