Oud Turnhout, Arendonk en Ravels

Fietsroute 122582

Aangeboden door:

8664 129

Omschrijving

Onder de titel “Natura 2000” vallen de belangrijke natuurgebieden van Europa. Landschap De Lierenman bij Turnhout, waar natte en droge heide, maar ook bossen elkaar afwisselen, maakt hier deel van uit. Er is een weidevogelgebied, waar vele gevederde soorten in het broedseizoen naartoe trekken, maar ook andere dieren scharrelen hun kostje bij elkaar in De Lierenman. Aan de diversiteit wordt extra aandacht geschonken in het gevoerde beleid over het gebied, want de verschillende biotopen stellen deze hoge eisen aan de leefomgeving, waardoor ze zeldzaam en kwetsbaar zijn geworden. De bekendste plant die in natuurgebied De Lierenman groeit, is ongetwijfeld de wilde gagel, waarvan de mannelijke planten tussen maart en april oranjebruin kleuren. Waar wilde gagel groeit, worden niet alleen je ogen verwend, maar ook je neus. Een harsachtige geur verspreid zich en wordt versterkt wanneer er over het blad wordt gewreven. Vroeger werd wilde gagel gebruikt om bier te kruiden of om ongedierte te verdrijven en de bruinoranje kleur van de plant zie je vaak terug op schilderijen. Naast wilde gagel zal je in het gebied ook gagelstruweel, elzen- en wilgenbroek en stuifduinen aantreffen. De bossen zijn begroeid met eiken, berken en dennen, terwijl groengelige halmen op schrale graslanden hier en daar in de wind wuiven. Wil je meer weten over Landschap De Lierenman voordat je op de fiets het gebied gaat verkennen, dan kan je terecht bij het bezoekerscentrum aan de rand van het gebied. Je parkeert je auto op de parkeerplaats in Oud-Turnhout. Hier is Profile Eric Pellis gevestigd en we adviseren je om je fiets hier na te laten kijken voordat je op pad gaat. Met de fietsvoordeelpas krijg je 10 euro korting op een onderhoudsbeurt of reparaties en het is een geruststellende gedachte te weten dat je fiets goed gecontroleerd is voordat je aan de fietstocht begint.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Eric Pellis (Steenweg op Mol, 2360, Oud-Turnhout, Antwerpen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Eric Pellis
Steenweg op Mol
2360 Oud-Turnhout
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Landschap De Liereman

Schuurhovenberg
2360 Oud-Turnhout

Lage Darisdonk
2360 Oud-Turnhout

Toerisme Turnhout

Grote Markt 44
2300 Turnhout
+32 (0)14 44 33 55

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Eric Pellis

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Eric Pellis in Oud-Turnhout ben je a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Hubert, Antwerpen

op:

Wim, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122582 | Toegevoegd op 7-6-2013 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding