Emmeloord, Ens en Kraggenburg

Fietsroute 122501

Aangeboden door:

5554 12

Omschrijving

Tussen de dorpen Vollenhove, Ens, Markenesse en Kraggenburg strekt het Voorsterbos zich uit. Hoewel het één van de oudste bossen van Flevoland is en al eeuwenoud aandoet door een dicht bladerdak en afwisselende dikke en dunne boomstammen van loof- en naaldbomen, is het relatief gezien nog erg jong: het bos werd in 1944 aangeplant. Onderdelen van het Voorsterbos zijn het Wendelerbos, waar een moerasachtig landschap de overhand heeft, en het Waterloopbos, wat een wetenschappelijk instituut huisvestte. Door de variatie in de natuur, waarin je prachtige planten zoals krabbenscheer aantreft, weten veel vogelsoorten hun weg naar het Voorsterbos te vinden. Spechten, maar ook de ijsvogel, de wespendief, de sperwer en de wielewaal zijn geen uitzondering. De boommarter en de, oorspronkelijk in Nationaal Park Weerribben-Wieden uitgezette, otter houden zich in leven met kleinere zoogdieren zoals eekhoorns, en muizen. Libellen en amfibieën worden aangetrokken door de poelen en kleine watertjes tussen de bomen en in de herfst groeien honderden soorten paddenstoelen in het Paddenstoelenreservaat op het Leemringveld. In het Voorsterbos ligt ook de ideale plek om te pauzeren, halverwege de fietstocht. Restaurant De Voorst biedt lekker eten, middenin de prachtige natuur. De omgeving geeft een lunch hier een extra dimensie en een drankje zal je hier uitstekend smaken. Bij het start- en eindpunt van de route heet Hotel Restaurant Grandcafé 't Voorhuys je van harte welkom. Hier kan je voordat je vertrekt nog even de laatste details van de route doornemen en bij terugkomt zal een diner in het gezellige restaurant je uitstekend smaken. Sluit gezellig je dag af bij Best Western Hotel ’t Voorhuys en maak een keuze uit één van de gerechten van de uitgebreide kaart. Je bent ook van harte welkom om na het eten te blijven overnachten in het hotel. Zo kan je gebruik maken van het fietsarrangement en ook route 122499 verkennen, die ook vanaf het hotel door de omgeving leidt. Met een overnachting in één van de comfortabele kamers, kan je de volgende dag weer uitgerust op pad gaan.
Deze route wordt aangeboden door: Kingpolis

Met de fietsverzekeringen van Kingpolis is je fiets altijd goed verzekerd tegen schade en diefstal. Van stadsfietsen tot e-bikes en bakfietsen. Dan kun je dus met een gerust hart eropuit gaan met je stalen ros. De fietsverzekeringen van Kingpolis zijn zowel in 2016 als in 2018 als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant Grandcafé 't Voorhuys
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant Grandcafé 't Voorhuys
De Deel
8302 EK Noordoostpolder
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

de Deel
8302EK Noordoostpolder

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende mooie plekjes die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes163.png

Restaurant De Voorst

Fietscafe

De plek waar lekker eten, vermaak en genieten van de natuur id...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels077.png

Hotel Restaurant Grandcafé 't Voorhuys

Hotel

’t Voorhuys heeft een warme uitstraling, waardoor je je er met...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122501 | Toegevoegd op 6-6-2013 | Laatst gewijzigd op 30-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding