Ruinerwold, Anholt en Havelte

Fietsroute 122485

Aangeboden door:

6487 113

Omschrijving

Waan je ver van de bewoonde wereld tussen de glooiende heidevelden, meer dan zestig plassen en vennetjes, stuifzandgronden en bossen in het grootste natte heidegebied van West-Europa. Nationaal Park Dwingelderveld is uniek qua grootte en bijzonder qua flora en fauna. Naast typische heideplanten; struik-, dop- en kraaiheide en zonnedauw kom je het zeldzame beenbreek en klokjesgentiaan tegen. Die worden omringd door bijna driehonderd verschillende vogelsoorten, waarvan er veel ook in het gebied broeden. Vlinders fladderen van de ene bloeiende struik naar de volgende en het is dan ook de laatste plek in Nederland waar de zeer zeldzame veenvlinders nog voorkomen. Op de natte heidegrond zijn vrijwel alle Nederlandse reptielen vertegenwoordigd en de adder, de gladde slang en de ringslang zijn hier geen uitzondering, terwijl schichtige reeën zich tussen de bomen verschuilen. Ook meer gedomesticeerde dieren kan je tegenkomen, want er lopen kuddes heideschapen rond. Bij Drente Koe Speel- en Ijsboerderij parkeer je gratis en veilig je auto aan het begin van de fietstocht. Wanneer je hier aan het einde van de route, nadat je meer dat vijftig kilometer van de natuur hebt genoten, weer terugkomt, kan je hier terecht om de dag af te sluiten met een heerlijk geurig kopje kopje koffie, een ontspannend kopje thee of een lekker ijsje. Saai is hier nooit, met de kinderen die op de achtergrond ravotten in de speeltuin en een gezellige boerderijwinkel waarin Drentse streekproducten te koop zijn. Speel nog een gezellig potje boerenbiljart of dwaal door het maïsdoolhof, voordat je je fiets weer op de fietsendrager tilt en huiswaarts keert.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

60
60 (Drenthe, 7961LV, Ruinerwold, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

60
Jouw startpunt
Knooppunt 60
Drenthe
7961LV Ruinerwold
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Dijkhuizen
7961AH De Wolden

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie afwisselende route"

  op:

Piet, Overijssel

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122485 | Toegevoegd op 6-6-2013 | Laatst gewijzigd op 3-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding