Van Harderwijk naar Lelystad

Fietsroute 122375

Aangeboden door:

6878 46

Omschrijving

Toen de Zuiderzee werd drooggelegd, kreeg Nederland er een extra provincie bij die ongeveer vijf meter onder de zeespiegel ligt: Flevoland. De provincie wordt vooral gekenmerkt door grote open ruimtes en een strakke indeling, waardoor de jongste provincie van Nederland “moderner” aandoet dan de andere provincies. Flevoland bestaat uit twee delen, de Noordoostpolder en het grootste kunstmatige eiland ter wereld, de Flevopolder. De hoofdstad van Flevoland is natuurlijk Lelystad. De eerste bewoners kwamen hier rond 1967 en in 1980 werd Lelystad officieel een gemeente. Lelystad is vernoemd naar Cornelis Lely, de geestelijk vader van de Zuiderzeewerken. In de jaren ‘80 had Lelystad te kampen met een flinke leegloop toen Almere werd gebouwd, wat gunstiger lag ten opzichte van Amsterdam en het Gooi. Een periode van leegstand en verpaupering volgde, tot in de jaren ‘90 het roer om ging. De stad is de laatste jaren weer aan het groeien en flink aan het uitbreiden met nieuwbouw. Lelystad kent een aantal schitterende bezienswaardigheden zoals een replica van het VOC-schip Batavia, Batavia Stad, Batavia haven, luchtvaartcentrum Aviodrome, Natuurpark Lelystad en de zuil van Lely. Bij Profile Wigger, gevestigd aan het start- en eindpunt van de fietstocht in Harderwijk, kan je je fietsvoordeelpas gebruiken om 10 euro korting te krijgen op een onderhoudsbeurt of reparaties aan je fiets. Maak, nu je auto hier toch voor de deur geparkeerd staat, van de gelegenheid gebruik om je fiets goed te laten controleren en hem van een servicebeurt te voorzien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Wigger (Deventerweg, 3843GB, Harderwijk, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Wigger
Deventerweg
3843GB Harderwijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Nassaulaan
3843DA Harderwijk

Oplaadpunt

Leuvenumseweg
3847LJ Harderwijk

harderwijk

Stationsplein
3844KR Harderwijk

VVV Ermelo

Stationsstraat
3851MZ Ermelo
0341 55 22 00
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Wigger

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Wigger in Harderwijk ben je altijd v...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122375 | Toegevoegd op 5-6-2013 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding