Zeewolde, Biddinghuizen en Harderbos

Fietsroute 122324

Aangeboden door:

7098 38

Omschrijving

Harderwijk is vooral bekend van het dolfinarium en wellness-resort De Zwaluwhoeve, maar het gezellige stadje heeft meer te bieden. Harderwijk is relatief klein met een oppervlakte van iets meer dan 48 vierkante kilometer. Daarvan bestaat ruim een achtste deel uit water. Dat water speelde zowel vroeger als nu een grote rol in het leven van de inwoners, die ermee in hun levensonderhoud voorzagen. Inmiddels is de focus met de inpoldering van het IJsselmeer van de visserij en vishandel verschoven naar toerisme, de industrie en de dienstverlening, maar de kleurrijke geschiedenis van de stad is nog duidelijk zichtbaar. Er zijn maar weinig stadskernen zo goed behouden gebleven als het historische centrum van Harderwijk, dat een beschermd stadsgezicht is. Wanneer je in de richting van het Veluwemeer fietst, kom je door een halfverwilderd bos. Het jonge Harderbos voelt aan als een oerbos, met een grote diversiteit aan bewoners, bomen, bloemen en planten. Een moerasachtig gebied wordt onderbroken door graslanden waar bloemen voor een uitgestrekte kleurenzee zorgen. Rondom de plassen tjilpen vogels naar hartenlust, waaronder de wielewaal en de ijsvogel. Over de velden scheren de havik en bruine kiekendief, op zoek naar een smakelijk hapje, terwijl in het bos reeën en vossen zich schuilhouden. De gelukkige fietser staat ineens oog in oog met een wilde Schotse Hooglander en wie oplet ziet ook knaagsporen aan boomstammen, het bewijs dat bevers in de buurt zijn en hard werken aan hun burchten. Aan het start- en eindpunt van deze fietsroute staat een vestiging van Profile. Bij Profile Westerlaken in Zeewolde kijken deskundige fietsenmakers graag je fiets na. Ze controleren hem op technische mankementen en zorgen dat hij weer lekker soepel loopt. De ketting wordt gesmeerd, de remmen worden afgesteld en indien nodig worden je banden opgepompt. Op een onderhoudsbeurt en reparaties ontvang je met je fietsvoordeelpas 10 euro korting.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Westerlaken (3891EC, Zeewolde, Flevoland, Niederlande)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Westerlaken
3891EC Zeewolde
Plan route naar startpunt

Toeristisch Informatiepunt Puur Zeewolde

Kerkstraat 2
3891 ET Zeewolde
+31 (0)36 522 14 05
Stuur een mail

Oplaadpunt

Pioniersweg
3891EC Zeewolde

Parkeerplaats centrum

Gouwzee
3891CX Zeewolde

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Westerlaken

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Westerlaken in Zeewolde ben je altij...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122324 | Toegevoegd op 4-6-2013 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding