Winterswijk, Meddo en Corle

Fietsroute 122320

Aangeboden door:

10825 244

Omschrijving

Prachtige lanen, percelen die op een natuurlijke manier gescheiden worden houtwallen, hier en daar wat kleine bosjes, afgewisseld door prachtige hoogveengebiedjes: rondom Winterswijk fiets je door een sprookjesachtige omgeving. Nationaal Landschap Winterswijk is zo’n 22.000 hectare groot en bestaat vooral uit prachtige halfopen gebieden met afwisselende kleine percelen en grote essen. Veel verschillende lieflijke stukjes natuur en karakteristiek ontgonnen landschappen wisselen elkaar af. Pittoreske stadjes en groene dorpen stralen een natuurlijke rust uit, met als kloppend hart de stad Winterswijk. Maar ook de grote open steengroeve bij Ratum is bijzonder, omdat hier nog geologische afzettingen uit het Tertiair zijn gevonden die relatief dicht bij het oppervlak lagen. Hier is de geschiedenis nog tastbaar! Je ziet een oude molen tijdens de tocht door het Nationaal Landschap. Deze onderslag watermolen genaamd Berenschot, die werd gebouwd in 1749. De unieke voorgevel van deze korenmolen is in de jaren ’20 uitgevoerd in Art Deco en het is de enige molen met deze opvallende bouwstijl. De molen is in 1985 volledig gerestaureerd en maalvaardig gemaakt. De molen maalt anno 2013 graan op vrijwillige basis en bezichtigen is mogelijk op afspraak. In de molen is ook een restaurant gevestigd waar je lekker kunt eten. Wanneer je veilig op pad wilt en er zeker van wilt zijn dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, raden we je aan om je fiets voor een onderhoudsbeurt bij Profile Wesselink naar binnen te rijden. De vestiging van de fietsspecialist vind je aan het begin- en eindpunt van de route, waar je ook gratis je auto kunt parkeren. Met je fietsvoordeelpas ontvang je 10 euro korting op een onderhoudsbeurt en het verhelpen van mankementen aan je fiets.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Wesselink (Europark, 7102AM, Winterswick, Geldern, Niederlande)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Wesselink
Europark
7102AM Winterswick
Plan route naar startpunt

winterswijk west

Rondweg West
7101BJ Winterswijk

Parkeerplaats

Beatrixpark
7101AR Winterswijk

Oplaadpunt

Markt
7101DA Winterswijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Wesselink

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Wesselink in Winterswijk ben je alti...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes157.png

Berenschot

Waterradmolen

De Berenschot’s Watermolen is een watermolen uit 1652 aan de r...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Zeer mooie en rustige route"

 geplaatst op:

Genoeg bankjes en rustpunten onderweg om even te pauzeren !

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122320 | Toegevoegd op 4-6-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding