Almere, Utopia-Almeerderzand-Cirkelbos

Fietsroute 122300

Aangeboden door:

3816 61

Omschrijving

In de stadsbossen van Almere zijn veel romantische, geheime plekjes te vinden. De bomen zijn er zo hoog dat ze al eeuwenoud lijken, maar niet is minder waar: de polderbossen werden in de tweede helft van de twintigste eeuw pas aangelegd. Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen, die elk hun eigen sfeer hebben. Zo tref je in het Cirkelbos zeven kunstwerken aan, terwijl het Kathedralenbos wordt gekenmerkt door een prachtige vormgeving van gras en bomen in de vorm van de beroemde kathedraal van Reims. Zoek je weg tussen de weelderige struiken, terwijl je geniet van de kwaakconcerten van kikkers, reeën ziet wegschieten tussen de bomen of haviken en buizerds boven de boomtoppen ziet zweven. Almere zelf is één van de snelst groeiende steden van Nederland. De stad ontwikkelde zich in de tweede helft van de twintigste eeuw in rap tempo tot één van de grootste steden van het in 1918 drooggelegde Flevoland. Mensen die zich oorspronkelijk in Amsterdam zouden vestigen, maar waarvoor de stad geen ruimte meer had, kwamen terecht in Lelystad, of, vanaf 1975, in Almere. Van oorsprong had de stad meerdere kernen, maar door het aan elkaar groeien van de verschillende kernen is deze structuur verloren gegaan. Vanaf de jaren ’90 zijn er steeds meer exclusieve, opvallende woningen gebouwd, waardoor je in Almere je ogen uit zult kijken. Eén van de meest opvallende panden is dat van Kunstencentrum de Kunstlinie, dat in 2007 door Koningin Beatrix werd geopend, maar ook in de Regenboogbuurt zie je unieke staaltjes architectuur. Deze route, die meer dan 30 kilometer lang is, start bij Profile van der Linde (F). Voordat je aan de fietstocht door de wijken van Almere begint, adviseren we je om je fiets grondig te laten inspecteren bij de fietsspecialist. Zo weet je zeker dat je veilig je route kunt volbrengen. Heb je een fietsvoordeelpas, dan krijg je 10 euro korting op reparaties of een onderhoudsbeurt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile van der Linde (Blekerstraat, 1315AE, Almere, Flevoland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile van der Linde
Blekerstraat
1315AE Almere
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats Gezellenhof | Almere

Gezellenhof 36
1315 EB Almere

VVV Almere

De Diagonaal
1315XE Almere
036 548 50 41
Stuur een mail

almere centrum

Busplein
1315KT Almere

De Witte Olifant

De Steiger 206
1351AW Almere
036 - 521 52 59
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Stadslandgoed De Kemphaan

Kemphaanpad
1358AB Almere

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile van der Linde

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile van der Linde in Almere ben je altij...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ernst Jan, Anders

op:

Gert

op:

"Lekker voor tussendoor"

 geplaatst op:

Mooie bos en waterroute

Rob, Noord-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122300 | Toegevoegd op 4-6-2013 | Laatst gewijzigd op 6-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding