Vierlingsbeek, Maashees en Overloon

Fietsroute 122291

Aangeboden door:

9366 209

Omschrijving

Op een langgerekte, hoge zandrug tussen de Maas en de Duitse grens, staan relatief jonge naaldbomen en heideplanten, die zijn aangeplant op wat ooit stuifzand was. Daardoor stuift het zand niet meer, maar dit zand heeft het uiterlijk van het gebied grotendeels bepaald; Nationaal Park “De Maasduinen” is een terrassenlandschap dat bestaat uit lagere en hogere zandgronden, het Maasdal en een plateau. Het landgoed "de Hamert", zoals het gebied tot 1998 heette, vormt het hart van de bos- en heivelden die ongeveer 45 hectare beslaan. De bossen worden op een natuurlijke manier jong gehouden: galloway runderen, schapen en geiten worden ingezet om het dichtgroeien van het gebied tegen te gaan. Tot het begin van de twintigste eeuw bestond het gebied rond Overloon uit woeste gronden en ongerepte natuur. Daarna werden er, ten behoeve van de houtproductie, bomen op de zanderige bodem geplant. Langzaamaan werd de ruige natuur ontgonnen en werden op subtiele wijze fiets- en wandelpaden door het gebied aangelegd. En de route loopt ook door de Boschhuizerbergen. Deze hogere zandgronden vormen een stuifzandgebied, waarop veel dennenbossen zijn aangeplant. In het hart groeit jeneverbesstruweel en zijn nog enkele stuifzandhoekjes, die worden ingesloten door de bomen. Aan de rand van het gebied staan broekbossen en liggen moerassige weilanden. De oppervlakte van dit Natura 2000-gebied is 278 hectare. Bij Profile Thijs parkeer je je auto. Maak van de gelegenheid gebruik om je fiets een servicebeurt te geven, om jezelf er van te verzekeren dat je veilig op pad gaat. Vergeet niet je fietsvoordeelpas te tonen, want daarmee krijg je bij de Profile Hoogeboezem 10 euro korting op reparaties en onderhoud van je stalen ros.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Thijs (Grotestraat, 5821AH, Boxmeer, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Thijs
Grotestraat
5821AH Boxmeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats Schepenbank in Vierlingsbeek

Schepenbank
5821 BG Vierlingsbeek

Oplaadpunt

Spoorstraat
5821BG Boxmeer

vierlingsbeek

Soetendaal
5821BL Boxmeer

Watertap: gratis water voor onderweg

Mosaique 1b
5854AW Bergen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Thijs

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Thijs in Vierlingsbeek ben je altijd...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Anja

op:

Tom

op:

Peter

op:

Hetty

op:

Peter, Noord-Brabant

op:

"Genietmomenten, parkeerplaats moet zijn vierlingsbeek geen boxmeer"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122291 | Toegevoegd op 4-6-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding