Soest, Eemdijk en Huizen

Fietsroute 122285

Aangeboden door:

8998 177

Omschrijving

Als onderdeel van Boswachterij De Vuursche kan je in deelgebied de Stulp een prachtig ouderwets landschap verwachten. Staatsbosbeheer probeert de natuur hier weer naar oorspronkelijke staat terug te brengen en dat heeft een open en gesloten terrein tot gevolg. Een heideveld van 59 hectare wordt omringd door prachtige bossen, die steeds een mengeling tussen loof- en naaldbomen worden. Op de bodem groeien diverse planten, waardoor de bomenzee als een oerbos aanvoelt. Er is voldoende water aanwezig, wat veel dieren aantrekt. Reeën eten de jonge blaadjes van de struiken en de eekhoorn legt zijn voorraden in de bossen aan. Dassen en vossen op kleine prooidieren jagen. De buizerd, boombalk, boompiper, boomleeuwerik, roodborsttapuit, klapekster, kraai en koninklijke raaf heersen over de boomtoppen en in het water van het pluismeer zwemmen futen en dodaars, terwijl rond de oever de levendbarende hagedis rondscharrelt. De mooie plaatsjes in de buurt van het natuurgebied zijn leuk om te verkennen. Onder andere Laren, waar je via Eemdijk en Blaricum naar toe fietst, breidt zich in rap tempo uit. Het plaatsje is vernoemd naar een ‘laar’; een open plek in het bos en dat is een plek die tot de verbeelding spreekt. Het is dan ook niet vreemd dat Laren is een van de oudst bewoonde plekken in het Gooi is. De allereerste mensen woonden hier al rond 2500 voor Christus en in 1085 stichtte de bisschop van Utrecht het Sint Janskerkhof. Hoewel het aanvankelijk een boerendorp was, is Laren uitgegroeid tot een forensendorp, waar veel mensen die in Utrecht wonen hun heil zoeken. De route gaat van start bij Profile Soest. Hier krijg je met je fietsvoordeelpas 10 euro korting op onderhoud en reparaties, dus dit is een perfect moment om je fiets te onderwerpen aan een kleine onderhoudsbeurt voordat je aan de route begint of wanneer je terug komt bij de parkeerplaats. Wanneer je in de buurt van Baarn komt tijdens de tweede helft van de fietstocht, zie je Drakenburg staan. Dit was een ridderhofstad en een kasteel dat rond de veertiende eeuw gebouwd is. Het kasteel heeft tot het begin van de negentiende eeuw bestaan en werd lange tijd bewoond door zijn naamgevers, de Heren van Drakenburg. Door de jaren heen is het kasteel veel verbouwd. Tegenwoordig zijn binnen het rijksmonumentale grachtenrestant nieuwe gebouwen geplaatst. Hierin is een overblijfsel van het oude koetshuis verwerkt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Soest (Koningsweg, 3762 EC, Soest, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Soest
Koningsweg
3762 EC Soest
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Raadhuisplein
3762AV Soest

VVV Soest

van Weedestraat 131
3761 CD Soest
+31 (0)35 740 00 74
Stuur een mail

soestdijk

Spoorstraat
3761AJ Soest

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Soest

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Soest in Soest ben je altijd van har...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Landhuis Drakenburg

Landhuis Drakenburg

Landhuis

Van oorsprong was Drakenburg een ridderhofstad en kasteel uit ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route"

  op:

"Afwisselend"

  op:

"Mooie route, maar ..."

 geplaatst op:

De route is fantastisch, afwisselende landschappen en uitstekend te fietsen. Een waarschuwing is wel op zijn plaats want in Eemdijk moet een pontje genomen worden en op zondag is die pont gesloten. Terug naar Eembrugge knooppunt 8 en dan via knooppunt 19 naar 25. Teleurstellend als je dat niet van tevoren weet.

"Mooie route, maar ..."

 geplaatst op:

De route is fantastisch, afwisselende landschappen en uitstekend te fietsen. Een waarschuwing is wel op zijn plaats want in Eemdijk moet een pontje genomen worden en op zondag is die pont gesloten. Terug naar Eembrugge knooppunt 8 en dan via knooppunt 19 naar 25. Teleurstellend als je dat niet van tevoren weet.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122285 | Toegevoegd op 4-6-2013 | Laatst gewijzigd op 11-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding