Dongen, Tilburg en de Loonse en Drunense Duinen

Fietsroute 122255

Aangeboden door:

13968 265

Omschrijving

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen wordt gevormd door de Loonse en Drunense Duinen, De Brand en wat andere kleinere gebieden. Het is een gevarieerd natuurgebied van ruim 3.500 hectare groot. De levende stuifzanden in de Loonse en Drunense Duinen zijn nergens in Europa op zo’n grote schaal te vinden, maar het gebied heeft ook veel naaldbomen. Een mooi contrast vormen de vochtige beken en moerassen ten zuiden van de duinen. In de omgeving liggen landgoederen met karakteristieke boerderijen. Het gebied wordt omringd door grotere en kleinere steden en dorpen, en ligt tussen ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Kaatsheuvel in. Een gevarieerd scala aan flora en fauna is terug te vinden in dit gebied. Amfibieën zoals boom- en heikikkers of de kamsalamander scharrelen rond in het nattere gedeelte. De dassen die in dit gebied zijn uitgezet groeien in aantal en vormen een gezonde populatie, maar ook andere jagers zoals de nachtzwaluw, of strandzandloopkevers leven tussen planten als zandzegge, rood betermos, buntgras of heidespurrie. Wanneer je onbezorgd en ontspannen van je fietstocht door de natuur wilt genieten, breng dan je fiets voor een onderhoudsbeurt bij Profile Raijmond Dolphijn. De fietsspecialist, die bij het begin- en eindpunt van de route in Dongen gevestigd is, staat voor je klaar om je fiets op te knappen. Fietsvoordeelpashouders krijgen op vertoon van hun pas een korting van 10 euro op de verrichte werkzaamheden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Raijmond Dolphijn (Geer, 5104HH, Dongen, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Raijmond Dolphijn
Geer
5104HH Dongen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Wilhelminaplein
5104HB Dongen

Oplaadpunt

Monseigneur Poelsstraat
5103BD Dongen

gilze-rijen

Stationsplein
5121EA Gilze en Rijen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Pannenkoekenrestaurant De Financiën

Pannenkoekenrestaurant De Financiën

Pannenkoekenhuis

Een dagje fietsen of wandelen door Nationaal Park de Loonse en...

Meer informatie
Profile de fietsspecialist

Profile Raijmond Dolphijn

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Raijmond Dolphijn in Dongen ben je a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Hedwig

op:

Ingrid

geplaatst op:

Klopt miks van

"Prachtige afwisselende groene route."

 geplaatst op:

Heel veel bloeiende velden in half mei half juni 2021

J.E.

op:

Frans, Vlaams-Brabant

op:

JJM BRAKHUIS, Overijssel

geplaatst op:

Wij hebben deze route zondag 4 augustus 2013 gefietst. een prachtige route met veel afwisseling. Advies rij deze tocht niet in de vakantie op zondag. het is er ontzeetend druk op de fietspaden in het natuurpark Door deze drukte moet je ontzettend opletten op het fietsverkeer, waardoor je minder aandacht kunt hebben van de mooie natuur en omgeving. Nog een opmerking: Wij zijn zijn gestart in Dongen bij de rijwielzaak. in eerste instantie volgden we de bordjes richting fietsroute. Langs het kanaal vonden we een nummer aanduiding naar 34, terwijl we eerst 31, 32 , 22, 33 en 72 nog moesten passeren. We konden jammer genoeg geen aansluiting vinden met de fietsroute en toen we dachten dat we dat in het dorp wel hadden hield op een driesprong de nummeraanduiding op. Uit uit eindelijk zij we richting Kaatsheuvel gefietst en vonden we onderweg aansluiting. Volgens route.nl is de route 47,2 km Door slechte nummeraanduidingen hebben ruim 61 km moeten fietsen. Onderweg hebben we meerdere zoekende fietser ontmoet met hetzelfde probleem. Al met al zeker een positief overgehouden aan deze tocht, maar misschien kunnen de nummeraanduidingen aangepast worden.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122255 | Toegevoegd op 4-6-2013 | Laatst gewijzigd op 16-7-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding