Overdinkel, De Lutte en Losser

Fietsroute 122157

Aangeboden door:

9887 216

Omschrijving

Prachtige lanen met loofbomen, lieflijke weilanden met houtwallen en akkers vol kruiden en wilde bloemen; ten zuidoosten van Oldenzaal, door de graslanden van Boerskotten fiets je in alle rust en ruimte die je je kunt wensen. Klokjesgentiaan en orchideeën wuiven tussen het gras, maar ook dophei en struikhei gedijen hier goed. In de natuurlijke bossen met inheemse boomsoorten staan witte klaverzuring en grote muur en op en onder dode bomen groeien paddenstoelen en mossen. Naaldbomen maken plaats voor eik, beuk en lijsterbes, waar zangvogels hun hoogste lied zingen. Tjiftjaf, zanglijster en appelvink zijn slechts enkele van de prachtige soorten die begeleid worden door de zeldzame zwarte specht, die ovale nestholten in oude bomen trommelt. Je gaat van start vanaf de parkeerplaats in Overdinkel. Hier kom je uiteraard ook weer terug nadat je deze mooie fietsroute hebt gefietst.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hoofdstraat, 7586BZ, Losser, Overijssel, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Losser
Hoofdstraat
7586BZ Losser
Plan route naar startpunt

Reiterhof Rüenberg
48599 Gronau

Gronau (Westf)

Losserstraße
48599 Gronau

Touristik-Service VVV

Bahnhofstraße
48599 Gronau

Glanerbeekweg 8
7585PJ Glane

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Hans, Gelderland

op:

G

op:

"Matig"

 geplaatst op:

De route aan Nederlandse kant is mooi en gevarieerd met goede bewegwijzering. De Duitse kant kan je beter er van afknippen. Fietsen langs een drukke autoweg is niet mijn favoriete fietstoer. Volgens de route.nl moesten we rechtdoor. Helaas: verboden voor fietsers. Een alternatief gezocht en gevonden. Duitse zijde was ook zeer saai.

"Mooie route"

 geplaatst op:

Het stuk in Duitsland vanaf Gronau is langs een drukke verkeersweg. Dat is wat minder. De rest is prima. Het blijkt moeilijk te zijn om in omgekeerde richting de route te volgen. De app blijft maar “keer om” roepen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122157 | Toegevoegd op 3-6-2013 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding