Noordwijk, Leiden en Sassenheim

Fietsroute 122149

Aangeboden door:

11011 318

Omschrijving

Uitwaaien in een Natura 2000-gebied met een schitterend uitzicht op de Noordzee: daarvoor moet je in de Coepelduynen zijn. De zandheuvels liggen tussen Noordwijk en Katwijk en je volgt de kustlijn voor een groot deel tijdens deze leuke fietsroute. Wanneer je het binnenland in fietst, doorsteek je een prachtig stelsel van veenplassen in de buurt van Leiden: de Kagerplassen. Het is het oudste watersportgebied van Nederland en zeil-, roei- en motorsportvereniging De Kaag zorgt hier voor het nodige leven in de brouwerij. Deze vereniging heeft een significante betekenis gehad in de ontwikkeling van het watertoerisme rond de plassen en in het gebied word je dan ook ondergedompeld in een gastvrije en ontspannen sfeer. Leiden zelf wordt ook wel aangeduid als ‘Sleutelstad’. Die naam verwijst naar het stadswapen, dat bestaat uit met wit schild en twee gekruiste rode sleutels. De geschiedenis van de stad gaat terug tot minstens het jaar 860, toen het nog een dijkdorp was, gebouwd aan de voet van een kunstmatige heuvel. Het huidige Leiden is vooral een centrum van wetenschappelijke kennis en nieuwe technologie. Niet voor niets staat in Leiden de oudste universiteit van Nederland. Combineer het nuttige met het aangename en breng je fiets voordat je vertrekt voor een onderhoudsbeurt bij Profile Mooijekind. De fietsspecialist is gevestigd bij het parkeerterrein waar je gratis je auto kunt parkeren aan het begin van de fietsroute. Met je fietsvoordeelpas krijg een korting van 10 euro op het onderhoud en eventuele reparaties die nodig zijn om je fiets weer in topconditie te krijgen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Mooijekind (Schoolstraat, 2202HD, Noordwijk, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Profile Mooijekind
Schoolstraat
2202HD Noordwijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Van Speijkstraat
2202HG Noordwijk

voorhout

Spoorlaan
2215KN Teylingen

Mossenest

Salvatorhof 31
2211SP Noordwijkerhout
0252 - 37 70 42
Stuur een mail

VVV Noordwijkerhout

Dorpsstraat 8
2211 Noordwijkerhout
+31 (0)252 37 20 96
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Geen foto van Profile Mooijekind

Profile Mooijekind

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Mooijekind in Noordwijk ben je altij...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route. Veel wind"

  op:

"Route klopt op moment niet"

 geplaatst op:

Wij hadden de route andersom gefietst. Van knooppunt 8 naar 39 kun je niet komen want het veerpont vaart niet vanwege corona. We hebben de route hierdoor afgebroken en zijn een andere gaan volgen. Jammer want het lijkt me een mooie route.

"Hele mooie route"

 geplaatst op:  

De veerpont naar knooppunt 8 vaart niet.

Klaas

op:

Gert

geplaatst op:

Pont naar nr:8 vaart niet,omrijden via 39,40,28,9,8

"Rout122149"

 geplaatst op:

Mooie route. Wel moet je gebruik maken van 3 pontjes. Kosten p.p 4.20 euro. Bij mooi weer kan de wachttijd lang zijn. Kunnen max. 12 personen op pont. Duurt 30min. Per vaart.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122149 | Toegevoegd op 3-6-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding