Someren, Maarheeze en Nederweert

Fietsroute 122142

Aangeboden door:

8680 128

Omschrijving

Het grootste deel van de Somerense Heide bestaat uit heideontginning en in het gebied richt men zich daarnaast sterk op de veehouderij. Monumenten en historische plekken zijn gemarkeerd en de gebieden zijn goed begaanbaar gemaakt. De natuur in Zuidoost-Brabant trekt niet voor niets steeds meer toeristen.

De natuur wordt hier gedomineerd door groene bossen en schrale heidevelden. Naaldbomen zijn aangeplant in een gebied dat voornamelijk uit heide bestond en kregen hier volop de kans om verder te ontkiemen.

De Vroolijke Jager is daar een mooi voorbeeld van. De restanten van een uitgestrekt urnenveld vormen een bekend monument op het landgoed ‘De Vroolijke Jager’. In de buurt zijn ook een Romeinse geldschat en een zwaard in een tumulus uit de Hallstatt-cultuur gevonden.

Wanneer je zuidelijker fietst, kom je door het Weerterbos. Dit is één van de weinige écht oude bossen in de omgeving en de bomen in het gebied wuiven al in de wind zolang men het zich kan herinneren.

Vroeger was het gebied nog veel natter, maar doordat de omgeving door grasland werd ingericht, verdroogde het bos sterk. In het Weerterbos zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals een openluchtkerk uit het midden van de zeventiende eeuw, een uitkijktoren die op de plek van een historische boerderij werd gebouwd en een wegkruis dat werd opgericht aan omgekomen vliegtuigbemanningen uit de Tweede Wereldoorlog.

Als je het Weerterbos verlaat is het fijn om even te pauzeren bij Huyskamer Daatjeshoeve. Verzeker jezelf er van dat je veilig op pad gaat door je fiets te laten controleren bij Profile Meulendijks. De vestiging van de fietsspecialist vind je bij het start- en eindpunt van de route, waar je ook gratis je auto kunt parkeren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Meulendijks (Postelstraat, 5711 EM, Someren, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Meulendijks
Postelstraat
5711 EM Someren
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Wilhelminaplein
5711GD Someren

VVV Someren

De Meer 21A
5711 XC Someren
0493 49 68 88
Stuur een mail

Oplaadpunt

Kempenweg
5711PV Someren

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Huyskamer Daatjeshoeve

Huyskamer Daatjeshoeve

Restaurant

Huyskamer Daatjeshoeve ligt aan de rand van het Weerterbos, vl...

Meer informatie
Profile de fietsspecialist

Profile Meulendijks

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Meulendijks in Someren ben je altijd...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Veel landbouw"

  op:

Ed, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122142 | Toegevoegd op 3-6-2013 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding