Sliedrecht naar Dordrecht via de Biesbosch

Fietsroute 122137

Aangeboden door:

9954 65

Omschrijving

Dordrecht, ook wel ‘Dordt’ genoemd, wordt voor het eerst vermeld in de een tekst uit de twaalfde eeuw. Toen werd de stad, die in 1220 stadsrechten kreeg, nog Thuredrech genoemd. Thuredrech ontwikkelde zich tot één van de zes grootste en belangrijkste handelssteden van Nederland, maar later nam dit belang af. Wanneer je door de stad fietst, zal dit rijke verleden ongetwijfeld via de vele oude gebouwen nog tot je spreken. Dordrecht is met bijna 120.000 inwoners de vierde stad van de provincie Zuid-Holland. Om de stad heen kronkelen drie rivieren die samenkomen even buiten de stadsgrenzen: de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas. Er is veel verkeer op het water; het is het drukst bevaren waterknooppunt va Europa, door de ligging van Rotterdam. Water speelt ook in de omgeving een grote rol, in Nationaal Park De Biesbosch. Het gebied is een bron van inspiratie voor iedereen die de moeite neemt stil te staan bij cultuurhistorie en de natuurpracht. Inwoners uit de regio schreven zelfs verschillende gedichten over de geschiedenis van de water- en bosrijke omgeving. Op verschillende plekken in de Biesbosch zijn de verzen, die over verschillende onderwerpen gaan, te lezen voor publiek. De Biesbosch heeft een schat aan bijzondere, kleurige planten en prachtige dieren. Veel vogels genieten van de rijkdom die de plassen, kreken en vennen te bieden hebben en nestelen zich in de omliggende bossen. Een koppel zeearenden nestelt in het gebied, maar ook reigers vissen in de Biesbosch. Eenden, futen en meerkoetjes zwemmen op het water, terwijl de kiekendief en de buizerd jagen op sappige veldmuizen in de polders. Otters nemen een verfrissende duik in het water, terwijl bevers hard aan het werk zijn om hun nesten en dammen te bouwen. De riviereilanden, zand- en slikplaten van de Biesbosch krijgen kleur door het gele moeraskruid, de witte valeriaan en paarse kattenstaart. Reuzenbalsemien geeft een zachte zoete geur af en in de polders hooien boeren hun land. In de sprookjesachtige omgeving kan je je blijven verbazen over het beste wat Nederland te bieden heeft. Tijdens je tocht kan je ook een kijkje nemen bij Volkssterrenwacht Mercurius. De sterrenwacht is gevestigd in de Biesbosch, maar door een sterrenkijker besef je pas echt dat de natuur verder reikt dan de toppen van de bomen. Terwijl je meer kennis opdoet over het heelal, realiseer je je hoe klein de mens eigenlijk is. Wanneer je terugkomt bij het parkeerterrein van Restaurant Bellevue, waar je gratis je auto hebt geparkeerd, kan je de dag afsluiten in het gezellige restaurant. Geniet van een romantisch diner met een glas volle rode of lekker frisse witte wijn en praat nog wat na over de dag met een schitterend uitzicht over de Merwede. Dit is het ideale restaurant voor de fietsliefhebber, want met de fietsvoordeelpas krijg je 10% korting op je rekening.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Kramer
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Kramer
Oosterbrugstraat
3361BR Sliedrecht
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Joost van den Vondelstraat
3362TK Sliedrecht

sliedrecht

Stationsplein
3364 Sliedrecht

Biesboschcentrum Dordrecht Bezoekerscentrum

Baanhoekweg
3313LN Dordrecht

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Profile de fietsspecialist

Profile Kramer

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Kramer in Sliedrecht ben je altijd v...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van volkssterrenwacht mercurius

volkssterrenwacht mercurius

Sterrenwacht

Instituut van waaruit sterren en andere hemellichamen worden b...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 122137 | Toegevoegd op 3-6-2013 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding