Snellegem, Zuidwege en Brugge

Fietsroute 121833

Aangeboden door:

1702 32

Omschrijving

Brugge is de hoofdstad en de grootste stad van West-Vlaanderen, maar toch doet de sfeervolle stad kleinschalig aan. Schattige huisjes, historische straatjes en lieflijke pleintjes liggen te wachten om ontdekt te worden. Van de 117.000 inwoners, wonen er slechts 20.000 in het centrum. Grachten verbinden de stad al eeuwenlang met de zee en heeft haar veel welvaart gebracht. Waar je in Brugge ook gaat of staat, je zult steeds opnieuw betovert raken van de aderen van de stad. Neem bijvoorbeeld de Rozenhoedkaai dat echte klasse uitstraalt als één van de vele Brugges tijdloze decors. De middeleeuwse sfeer beslaat 430 hectare van het centrum. Zeldzaam in Europa is dat deze middeleeuwse binnenstad in zijn geheel is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Brugse stedelijke kasteelpark domein Beisbroek is een ideale startplaats om ook eens de streek rond Brugge via de knooppunten te verkennen. De groene longen van Brugge bestaan vooral uit beuken- en naald bossen. Op verschillende plaatsen komt heide voor, met onder meer de erg zeldzame rode dopheide. Vanaf knooppunt 99 duik je weer in het groen. Het Provinciaal domein Tillegem heeft iets voor elke liefhebber van het buitenleven. Loof- en naaldbossen, graas-, hooi- en recreatieweiden, een historisch kasteel, een kasteelhoeve, een mooi kapelletje, een landelijke herberg... kortom, het provinciedomein Tillegembos biedt voor elk wat wils.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

61
61 (IJsdwergen, 8200, Brugge, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

61
Jouw startpunt
Knooppunt 61
IJsdwergen
8200 Brugge
Plan route naar startpunt

Tudor - Diksmuidse Heirweg

Diksmuidse Heerweg
8000 Brugge

't Kloosterhof
8000 Brugge

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Tillegem Kasteel

Tillegem Kasteel

Kasteel

Het kasteel van Tillegem is een prachtig bouwwerk in het Tille...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Alex, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 121833 | Toegevoegd op 30-5-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding