Op de fiets van Harnoncourt naar Torgny

Fietsroute 121810

Aangeboden door:

1378 8

Omschrijving

Deze route neemt je mee door het zuidelijke puntje van België in de omgeving van Harnoncourt. Je fietst onderweg vlak langs de grens met Frankrijk. Je kunt onder andere een kijkje nemen in het kleine dorpje Torgny. Dit dorp is verkozen tot een van de mooiste dorpen van Wallonië. Verder bestaat het landschap hier uit mooie bosgebieden met hier en daar een oude boerderij.

Harnoncourt en Lamorteau
Het startpunt van deze route ligt in Harnoncourt. Dit dorp ligt in het dal van Ton, een rivier die ontspringt bij Châtillon en uitmondt in de rivier de Chiers. Dit dorp is vernoemd naar een eerbare familie, waarvan de beroemde orkestdirigent Nikolaus Harnoncourt een afstammeling is. In Harnoncourt staat het huis waar de Harnoncourts lang gewoond hebben. Een ander dorpje waar je doorheen fietst is Lamorteau. Dit dorp ligt op zo’n 800 meter afstand van de Franse grens en het is al meerdere keren overstroomd geraakt met water van de rivier de Ton.

Het prachtige Torgny
Torgny is het pareltje in deze omgeving. Je vindt onder andere een eeuwenoude wasplaats in het dorpje, maar ook een ermitage en een kapel waarvan delen uit de 17e eeuw stammen. Tot 1659 was Torgny een bekende bedevaartsplaats waar pelgrims in grote getalen naartoe trokken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

6767, Rouvroy, Luxemburg, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Rue de Mageroux
6760 Virton

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 121810 | Toegevoegd op 30-5-2013 | Laatst gewijzigd op 29-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding