Kroomslootparkroute

Fietsroute 121793

Aangeboden door:

2597 21

Omschrijving

De route kan het beste vanuit de Havenkom in de richting van de Sluis worden gereden. Dit komt omdat er vaak in Nederland een westelijke wind staat. En dat is vooral te merken op de Gooimeerdijk. Als de route wordt afgesloten via deze dijk, dan staat de wind op de rug en dat fietst lekkerder dan de wind van voren. Het VVV Infopunt in grandcafé Havenkom op de Sluiskade is het startpunt van deze route. Wie geen fiets meeneemt, kan er eentje huren bij de fietsenwinkel. Die is te bereiken door bij het VVV Infopunt tussen de torentjes te lopen richting de HEMA. Daar tegenover is de winkel te vinden. Iets verderop ligt de Kunstgracht, die in het dagelijks leven Kerkgracht heet. Dit is mooi te combineren met het pakken van een marktje op vrijdag of op een andere dag met een bezoekje aan de restaurants en cafés in de Havenkom. Op de Kunstgracht zijn verschillende kunstenaars gevestigd, voor uiteenlopende kunstuitingen. Zo is Alosery een bekend glasatelier. Op de Markt staat Het Gezin, een kleurig beeld van Jan Snoeck. Terug naar de route. Via de Sluis wordt via de dijk de manege bereikt. Via het bos wordt via het noorden van Haven richting ‘t Weerwater gereden. Vervolgens staat het Kromslootpark op het programma. Dit prachtige natuurgebied wordt in opdracht van de gemeente beheerd door Staatsbosbeheer. Het gebied is leuk om even te stoppen. Via de houten bruggetjes bij de twee Blanchardbruggen is het mogelijk om dit prachtige natuurgebied binnen te gaan. Het gras nodigt uit voor een lekkere picknick. De natuur is dan erg dichtbij. Grote kans dat grazende schapen kunnen worden gespot. Deze viervoeters leven hier met een doel: het in de hand houden van de venijnige berenklauw. Dit onkruid kan meters hoog worden en scheidt een stof af waar de mens fikse jeuk van krijgt. De berenklauw op het menu van de schaap heeft dit effect niet op de dieren. De schapen roeien de berenklauw niet uit, maar houden de snelgroeiers wel binnen de perken. Na het genieten van het natuurschoon in het Kromslootpark wordt koers gezet naar het Zilverstrand. Iets verderop - onder de Hollandse Brug door - ligt het nieuwe Stadsdeel Almere Poort met het Almeerderstrand dat verschillende horeca kent als Poort Dok, Voor Pampus en Sail Today. Wie geen zin heeft in deze extra kilometers, kan via de Gooimeerdijk verder naar de Havenkom. Bij de horeca in de Havenkom bent u ter afsluiting aan het juiste adres voor een hapje en een drankje. © Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV Almere. Deze fietsroute is één van de zes routes in het boekje Fietsroutes Almere, te verkrijgen bij VVV Almere. Kijk ook op www.vvvalmere.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

79
79 (Flevoland, 1351-1359, Almere, Flevoland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

79
Jouw startpunt
Knooppunt 79
Flevoland
1351-1359 Almere
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Sluis
1357PA Almere

De Witte Olifant

De Steiger 206
1351AW Almere
036 - 521 52 59
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Stadslandgoed De Kemphaan

Kemphaanpad
1358AB Almere

VVV Almere

De Diagonaal
1315XE Almere
036 548 50 41
Stuur een mail

almere muziekwijk

Carillonstraat
1323PZ Almere

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

POI-Picknickplaatsen-shutterstock_123413617

Picknickplaats

Picknickplaats

Plek om te kunnen picknicken, in de vorm van een tafel met banken

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 121793 | Toegevoegd op 30-5-2013 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding