Houtroute

Fietsroute 121741

Aangeboden door:

2293 8

Omschrijving

De Houtroute gaat door het prachtige natuurgebied van het Almeerderhout en de toekomstige, oostelijke ontwikkeling van Almere. in 2020 moeten in Almere 300.000 mensen wonen en is het de vijfde stad van het land geworden. De route begint bij NS-station Almere Buiten, waar ook de fietsenwinkel is te vinden. We gaan eerst langs het spoor richting de Seizoenenbuurt en gaan hier vlak voor onder het spoor door richting de Evenaar en steken deze over. We zijn nu aangekomen aan de rand van de Regenboogbuurt bij het Meridiaanpark. Bij de brug steken we de watervilla’s in de Victoria Regiastraat over en rijden het Buitenhout in, een afwisselend bos en passeren verderop manege Lies Beuker, waar ook een versnapering kan worden genuttigd. We rijden de A6 over en komen zo in het buitengebied met boerderijen op flinke kavels. Opvallend zijn de vele windmolens die in dit gebied te zien zijn. De afgelopen jaren is het interessant geworden om elektra op te wekken. De boeren gebruiken het voor het runnen van hun bedrijf en de overige energie wordt verkocht aan een elektriciteitsmaatschappij. Via de route langs deze landerijen komen we ook enkele scheepswrakken tegen. De wrakken zijn soms opgegraven, maar veelal ook bedekt met aarde. De markeringen geven aan waar de overblijfselen liggen. U komt er onder meer één tegen na punt 95, vlak voor de Vogelweg. Ook voor punt 93, voor de onderdoorgang van de A27 is er één te vinden. Via de Groene Kathedraal, komen we bij de brug die ons naar de overkant leidt. Hier passeren we het Cirkelbos en gaan naar Overgooi. Het leuke is dat de bewoners hier allemaal bijnamen voor hun woningen hebben bedacht. Kijk maar eens op de poorten of de gevels, daar vindt u ze terug. De kavels zijn hier groot, evenals de diversiteit in bouwstijlen. Soms bewoont één gezin een huis, in andere woningen wonen meer families. Deze huizen zijn allemaal verschillend, zowel qua vorm als qua uitstraling of kleur. Het is een leuke ontdekkingstocht. Daarna zetten we koers richting het Waterlandse Bos waar ook het nooit voltooide Kasteel Almere is te zien. Het gebouw moest een replica worden van het kasteel dat in het Belgische Jemeppe staat, maar is door een faillissement van de bouwer nooit opgeleverd. We rijden nu door de Danswijk en op de scheidslijn van Parkwijk en Tussen de Vaarten richting het Spoorbaanpad dat ons weer naar NS-station Almere Buiten brengt. In het winkelcentrum of in het ernaast gelegen DoeMere kan even worden nagenoten van deze bijzondere fietsroute. © Deze fietsroute wordt je aangeboden door VVV Almere. Deze fietsroute is één van de zes routes in het boekje Fietsroutes Almere, te verkrijgen bij VVV Almere. Kijk ook op www.vvvalmere.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

63
63 (fietsroutenetwerk Almere knooppunt 63, 1335EW, Almere, Flevoland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

63
Jouw startpunt
Knooppunt 63
fietsroutenetwerk Almere knooppunt 63
1335EW Almere
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Madridweg
1334DT Almere

almere buiten

Noordeinde
1334 BN Almere

Borneostraat

Evenaar 77
1335JP Almere
06 - 11 25 04 80
Stuur een mail

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

Oostvaardersbosplaats 1
1336 RZ Almere

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Groene Kathedraal

De Groene Kathedraal

Landschapskunst

Kunst in het veld, niet te vangen in een gebouw, de jongste ou...

Meer informatie
POI-Picknickplaatsen-shutterstock_123413617

Picknickplaats

Picknickplaats

Plek om te kunnen picknicken, in de vorm van een tafel met banken

Meer informatie
Kasteel Almere

Kasteel Almere

Kasteel

De plannen voor het bouwen van het kasteel dateren uit 1999. H...

Meer informatie
Windtribune

Windturbine

Windturbine

Zet de energie van de wind om in een draaiende beweging, die d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 121741 | Toegevoegd op 29-5-2013 | Laatst gewijzigd op 5-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding