Harlingen, Wons en Wijnaldum

Fietsroute 121684

Aangeboden door:

7908 130

Omschrijving

De Friezen zijn over het algemeen trots op hun afkomst, hun taal en de Friese provincie, maar wie Harlingen bezoekt, zal er weinig Fries horen. Veel Harlingers hebben weinig met Friesland. Een duidelijke oorzaak, of misschien juist het gevolg, is dat het Fries op Harlingse scholen nauwelijks onderwezen wordt. Harlingen ligt aan de Waddenzee en tijdens deze leuke fietsroute zul je de kustlijn dan ook heel wat kilometers kunnen volgen. Je komt langs het Harlinger Strand, waar het beeld de Stienen Man staat. Een leuk volksgebruik, dat uitgroeide tot een ware traditie, is dat toekomstige moeders hun kinderen naar het beeld stuurden en er drie keer omheen lieten lopen, met de belofte dat er dan snel een broertje of een zusje in het gezin geboren zou worden. Het water van de Waddenzee is ondiep en relatief warm, waardoor ere en rijk bodemleven ontstaat van ongeveer 250 plantensoorten en vele dieren. Vis zet er zijn kuit af en er leven veel vogels, zoals meeuwen, sterns, steltlopers, lepelaars, eenden en ganzen, die zich tegoed doen aan de wormen en schelpdieren. De stukken in de zee die droogvallen worden door trekvogels als rustplaatsen gebruikt. In de Waddenzee komen ook twee soorten zeehonden voor die beschermd zijn; de gewone zeehond en de grijze zeehond krijgen er hun jongen. Vanwege het belang van de Waddenzee als biotoop, is het een beschermd natuurgebied. In 2009 werden grote delen van de zee zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Wanneer je veilig op pad wilt en er zeker van wilt zijn dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, raden we je aan om je fiets voor een onderhoudsbeurt bij Profile Harlingen naar binnen te rijden. De vestiging van de fietsspecialist vind je aan het begin- en eindpunt van de route, waar je ook gratis je auto kunt parkeren. Met je fietsvoordeelpas ontvang je 10 euro korting op een onderhoudsbeurt en het verhelpen van mankementen aan je fiets.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping Restaurant De Zeehoeve (Westerzeedijk, 8862 PK, Harlingen, Friesland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping Restaurant De Zeehoeve
Westerzeedijk
8862 PK Harlingen
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Westerzeedijk
8862PK Harlingen

Parkeerplaats

Westerzeedijk
8862PK Harlingen

harlingen

Zuidoostersingel
8861GA Harlingen

Tourist Info Harlingen

Grote Bredeplaats
8861BA Harlingen
0517 43 02 07
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Camping Restaurant De Zeehoeve

Camping Restaurant De Zeehoeve

Camping

Camping Restaurant De Zeehoeve is de ideale uitvalsbasis voor ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Heel leuke route."

 geplaatst op:

Erg mooie vergezichten , Harlingen op zaterdag erg gezellig.

R

op:

"Begin lastig, verder prachtig."

 geplaatst op:

Vanaf de parkeerplaats niet duidelijk dat je over de dijk moet. Zeker met n tandem kan je niet de trap op, dus een stuk naar rechts fietsen tot het water en daar kan je gemakkelijk naar boven fietsen. Verder een prachtige route, genoten!!!!

Baris

op:

Henk

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 121684 | Toegevoegd op 28-5-2013 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding