Zwijndrecht, Dordrecht en de Polder Biesbosch

Fietsroute 121679

Aangeboden door:

9357 151

Omschrijving

Dordrecht is met bijna 120.000 inwoners de vierde stad van de provincie Zuid-Holland. Om de stad heen kronkelen drie rivieren die samenkomen even buiten de stadsgrenzen: de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas. Er is veel verkeer op het water; het is het drukst bevaren waterknooppunt va Europa, door de ligging van Rotterdam. Dordrecht, ook wel ‘Dordt’ genoemd, wordt voor het eerst vermeld in de een tekst uit de twaalfde eeuw. Toen werd de stad, die in 1220 stadsrechten kreeg, nog Thuredrech genoemd. Thuredrech ontwikkelde zich tot één van de zes grootste en belangrijkste handelssteden van Nederland, maar later nam dit belang af. Wanneer je door de stad fietst, zal dit rijke verleden ongetwijfeld via de vele oude gebouwen nog tot je spreken. Je kunt tijdens je fietstocht de drukte van de stad ook ontvluchten in Nationaal Park De Biesbosch. Het park bestaat uit een aantal riviereilanden en zand- en slikplaten, gelegen tussen de rivieren Boven-Merwede en de Amer. Het is heerlijk fietsen tussen de vele kreken en wilgenvloedbossen, die recreatief gebruikt worden, maar ook dienen als wateropslag waar drinkwater wordt voorbereid. Op kleurige oevers groeit paarse kattenstaart, witte valeriaan en geel moeraskruid, terwijl reuzenbalsemien een heerlijk zoete geur in de omgeving verspreidt. Onderweg zie je eendjes, futen en meerkoetjes dobberen op het water, waarin reigers hun voedsel vinden. Zij worden in de lucht vergezeld door de buizerd en de kiekendief die op zoek zijn naar veldmuizen. De gelukkige natuurliefhebber ziet ook een koppel zeearenden op jacht. Voor vogelliefhebbers zijn er speciale kijkhutten gebouwd. Maar ook de populatie otters en bevers groeit in de Biesbosch. Aan het start- en eindpunt van de route kan je je fiets bij Profile Gulden langsbrengen voor een servicebeurt. Onderhoud en kleine reparaties zijn hier zo uitgevoerd en met de fietsvoordeelpas ontvang je een leuke korting van 10 euro op deze werkzaamheden van de fietsspecialist. Zo ga je gegarandeerd veilig op pad.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Gulden (Oudeland, 3335 VJ, Zwijndrecht, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Gulden
Oudeland
3335 VJ Zwijndrecht
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kijfhoek
3335EK Zwijndrecht

Ambulant Zwijndrecht e.o.

Hortensiastraat 17
3333ED Zwijndrecht
078 - 620 81 08
Stuur een mail

Drinkwatertappunt Oasen (Zwijndrecht)

Stationsplein 2
3331LL Zwijndrecht

zwijndrecht

Stationsplein
3331LL Zwijndrecht

VVV Dordrecht

Soetgensbrug
3311KB Dordrecht
0900 463 68 88
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Geen foto van Profile Gulden

Profile Gulden

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Gulden in Zwijndrecht ben je altijd ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Cees, Zuid-Holland

geplaatst op:

Zwijndrecht heeft idd mooiere stukjes als dat de route voorschrijft. Maar je kan natuurlijk afwijken waar je wilt. Verder is het een mooi gevarieerd rondje

"Rondje dordt"

 geplaatst op:

Hele mooie fietsroute.

"de nummers bij zwijndrecht kloppen niet"

 geplaatst op:

Deze route klopt niet. Er zijn veel tussenliggende nummers bij zwijndrecht. De route bij Zwijndrecht is saai. TIP : sla dit over !!

Arina, Zuid-Holland

op:

"Zwijndrecht kun je laten gaan"

 geplaatst op:

Leuke route maar het Zwijndrecht stuk was niks.Van 90 naar 89 moet via een ander punt anders ben je er in 1 minuut dus dat voeg niks toe.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 121679 | Toegevoegd op 28-5-2013 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding