Schoonebeek, Dalerveen en Emmen

Fietsroute 121669

Aangeboden door:

7202 76

Omschrijving

De bekendste plaats waar je tijdens deze groene fietstocht langs zult rijden, is ongetwijfeld Emmen. Deze stad ontstond op de Hondsrug, een dekzandrug in Drenthe en Groningen die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. Na de Tweede Wereldoorlog werd het economisch zwakke zuidoosten van Drenthe aangemerkt als ontwikkelingsgebied. Hierdoor kwamen er veel textiel- en metaalfabrieken, maar men wilde waardevolle natuur rondom de stad niet verloren laten gaan door nieuwbouw. Hierdoor heeft Emmen een bijzondere stedenbouwkundige opbouw en wordt het ook wel ‘Vlinderstad’ genoemd. Je verkent prachtige natuurgebieden tussen de kleinere dorpen zoals Dalerveen in. Bijvoorbeeld zoals het Amsterdamsche Veld dat bol staat van de cultuurhistorie en zijn naam ontleent aan het feit dat dit terrein ooit werd aangekocht door Amsterdamse beleggers. Ooit was het een veel groter veengebied en maakte het deel uit van het Bourtangermoeras, maar tegenwoordig hoort het restant bij het Bargerveen. Het Amsterdamsche Veen is in het verleden grotendeels afgegraven, er is nog maar één veenlaag van een halve meter overgebleven. Op de resterende hoogveenlandjes groeit gewone addertong, welriekende nachtorchis en rietorchis. Tussen de planten ritselen de adder en de levendbarende hagedis. Zij worden vergezeld door verschillende vogels die al dan niet jacht op hen maken: de velduil, de blauwe kiekendief, de grauwe klauwier en de dodaars. Het start- en eindpunt van de fietstocht is de parkeerplaats nabij Profile Gelissen. Grijp de gelegenheid aan om je fiets van een onderhoudsbeurt te voorzien en eventueel kleine reparaties uit te laten voeren, zodat je onbezorgd op pad kunt gaan en de historische veengebieden kunt verkennen. Op vertoon van de fietsvoordeelpas krijg je 10,00 euro korting op een servicebeurt of als je fiets wordt gemaakt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Gelissen (Europaweg, 7761AD, Emmen, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Gelissen
Europaweg
7761AD Emmen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Beekweg
7761PL Emmen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Geen foto van Profile Gelissen

Profile Gelissen

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Gelissen in Schoonebeek ben je altij...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Hans, Noord-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 121669 | Toegevoegd op 28-5-2013 | Laatst gewijzigd op 15-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding