Berkel en Rodenrijs, Moerkapelle en Zoetermeer

Fietsroute 121602

Aangeboden door:

8286 133

Omschrijving

Verken de rand van Zoetermeer en de polder, met zijn liggen vele sloten en kreken die de weilanden van elkaar scheiden. De natuur is hier volledig door mensenhanden gemaakt en dat is juist wat fietsen door dit gebied zo bijzonder maakt. Strak aangelegde, haaks op elkaar liggende waterlopen geven het gebied een onberispelijk uiterlijk en ook in de twee bossen waar je doorheen fietst op deze route heerst een moderne, jonge sfeer. Er is veel ruimte gelaten voor recreatieve mogelijkheden in het Leidschendammerhout en De Balij, een afwisselend, jong bos. Het oudste deel van De Balij werd in 1992 voor de Floriade aangelegd en werd sindsdien uitgebreid met moerasland en meer beuken, eiken en wilgen met aan hun voet prachtige varens, vlier en stinzenplanten, die prachtige doorkijkjes bieden op de polder. Het ene moment sta je nog onder het bladerdak van De Balij, terwijl je je het volgende moment verbaast over de openheid van het landschap. Deze variatie trekt verschillende dieren aan. Zo zingen de blauwborst en de karekiet je in de lente en de zomer vanuit het riet toe, terwijl de roerdomp rond de schemering zijn lied ten beste brengt en begeleidt wordt door het geroffel van de grote bonte en de groene specht. Het zal je ook niet verbazen veel verschillende watervogels te zien door de seizoenen heen te zien. Ook roofvogels (de havik, de buizerd en de sperwer) scharrelen hun kostje bij elkaar onder de kleinere zoogdieren in het bos, zoals bos- en veldmuizen, terwijl vossen en hermelijnen ook loeren op andere prooien, zoals konijnen, mollen of egels. Het start en eindpunt van de route bevindt zich bij Profile Edwin de Lange. Wil je goed voorbereid op pad gaan, rijd hier je fiets dan voor een servicebeurt naar binnen. Wanneer je liever eerst de route fietst, om daarna je fiets eens goed te laten controleren, kan dat natuurlijk ook. Op vertoon van de fietsvoordeelpas krijg je hoe dan ook 10,00 euro korting op een onderhoudsbeurt of een reparatie van je stalen ros.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Edwin de Lange (Libellestraat, 2651KD, Lansingerland, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Edwin de Lange
Libellestraat
2651KD Lansingerland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Kleihoogt 5
2651 KV Berkel en Rodenrijs

Oranjehof

Oranjehof
2641 Pijnacker
015 - 369 44 08
Stuur een mail

zoetermeer oost

Zuidweg
2718NB Zoetermeer

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Profile de fietsspecialist

Profile Edwin de Lange

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Edwin de Lange in Berkel en Rodenrij...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Verrassend"

 geplaatst op:

Leuk en afwisselend. Niet verwacht. Wel wat fouten en ontbrekende bordjes waardoor het 7 km meer werd. De beschrijving klopte niet helemaal, met de navigatie aan was het misschien wel goed gegaan

"Genieten"

 geplaatst op:

Heel mooie route

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 121602 | Toegevoegd op 27-5-2013 | Laatst gewijzigd op 4-6-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding