Oostburg, Sluis en Cadzand-Bad

Fietsroute 121586

Aangeboden door:

9220 205

Omschrijving

Nationaal Landschap West-Zeeuws-Vlaanderen is een gebied dat vooral bestaat uit een open polderlandschap, dat wordt onderbroken door dorpen, steden en gebieden met veel bomenrijen. Het patroon van aangelegde geulen en dijken laat zien dat het land in kleine stapjes ontgonnen is en dat de zee geleidelijk aan werd teruggedrongen. Drie van de oudste polderkernen hebben onregelmatige percelen: Groede, Cadzand en Biervliet. Restanten van het oude krekenstelsel zijn de Zwinpolder en de Passagegeul. Tussen het patroon van dijken en geulen liggen restanten van vestingen, forten en liniedijken, die bewijzen dat er strijd met én om het water werd gevoerd. Je kunt gratis je auto parkeren voor Profile Cornelis. Voordat je aan je tocht begint, raden we je aan om je fiets hier aan een onderhoudsbeurt te onderwerpen en eventueel kleine mankementen te verhelpen. Op vertoon van je fietsvoordeelpas krijg je een korting van 10,00 euro. Tijdens je fietstocht kom je leuke plekken tegen waar je even kunt stoppen en je kunt verdiepen in cultuur. Bij Bezoekerscentrum ’t Zwin in kan je je licht opsteken over het natuurgebied waar je doorheen fietst en het internationale belang ervan, aangezien het op zowel Nederlands als Belgisch grondgebied ligt. Je krijgt een duidelijk beeld van de vogels en de planten die in het gebied leven en je kunt er fossielen bekijken die in de omgeving zijn gevonden. In Groede staat museum Het Vlaemsche Erfgoed, waar je een reis terug naar Grootmoeders tijd kunt maken. Hier wordt het eenvoudigere en minder jachtige leven van de hardwerkende smeden, barbieren en grutters geschetst.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Profile Cornelis (Bredestraat, 4501EA, Sluis, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Profile Cornelis
Bredestraat
4501EA Sluis
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Zandstraat
4501CX Sluis

VVV Oostburg in het Ledeltheater

Schouwburgstraat
4501BN Sluis
0117 45 72 35

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Geen foto van Profile Cornelis

Profile Cornelis

Fietsonderhoud

Bij fietsenwinkel Profile Cornelis in Oostburg ben je altijd v...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Bezoekerscentrum 't Zwin

Bezoekerscentrum 't Zwin

Museum
Geen foto van Het Vlaemsche erfgoed

Het Vlaemsche erfgoed

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Norbert

op:

"prachtig gebied maar beschrijving was verwarrend"

 geplaatst op:

met name heen en terug naar Knokke was vreemd. Bij restaurant in Sluis gaven ze ons de tip om via het zwin naar 30 en daarna 29 te gaan. Fantastische tip en dat maakt deze route nog mooier. Regelmatig niet duidelijk en stoppen en opnieuw bekijken via andere apps en dat is toch niet de bedoeling van Route nl

"Erg mooi de badplaatsen Knokke en Cadzand"

 geplaatst op:

Problemen richting knooppunt 49 De navigatie zegt met enige regelmaat keerom maar eerst na 49 en dan pas omkeren!!

"Knappe route"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 121586 | Toegevoegd op 27-5-2013 | Laatst gewijzigd op 6-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding