Zutphen, Almen en Eefde

Fietsroute 121577

Aangeboden door:

9472 264

Omschrijving

Een prachtig samenspel van houtwallen, heggen, oude boerderijen, akkers en beken vormen een schilderachtig, idyllisch landschap. Nationaal Landschap De Graafschap is een prachtig kleinschalig landschap dat zich kenmerkt door de sprookjesachtige doorkijkjes in een half open gebied. In het coulisselandschap liggen vele landgoederen en kastelen, die typerend zijn voor het gebied en het authentieke karakter er van bepalen. Eén van die landgoederen is Het Enzerinck. Een statig landhuis uit 1836 gaat verscholen tussen de natuur van het landgoed. Tulpenbomen en magnolia’s steken uit boven grasvlakten, waar zilverschoon, margrieten en de scherpe boterbloem bloeien. Onder het loof in het parkbos, waar je begeleidt wordt door het gehamer van drie soorten spechten en het gezang van het zwartkopje, roodborstje en de tuinfluiter, vind je bospaardenstaart, dalkruid en kleine maagdenpalm terug. De fietstocht voert je, behalve door de prachtige natuur van Nationaal Landschap De Graafschap, ook langs het Mosterdmuseum in Almen. Ben je benieuwd naar hoe dit pittige product gemaakt wordt en hoe veelzijdig mosterd werkelijk is, neem dan een kijkje in dit museum. In de mosterdwinkel kan je mosterd kopen, zodat je ook thuis nog van deze ervaring kunt (na)genieten. In Eefde kom je, voordat je terug fietst naar het startpunt van de fietstocht, nog langs de Boedelhof. Deze oude hoeve, die wordt gebruikt als woonhuis, stamt uit omstreeks 1750. Het huis wordt gesierd door een hoog schilddak, waarop een windwijzer prijkt. Links en rechts van de voordeur zijn Empireramen aangebracht en in het huis zijn verschillende familiewapens bewerkt. Wat de oudste stukken van de boerderij zijn, is goed te zien aan het gebruik van kleinere, onregelmatige bakstenen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

75
75 (Martinetsingel, 7201DN, Zutphen, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

75
Jouw startpunt
Knooppunt 75
Martinetsingel
7201DN Zutphen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Martinetsingel
7201DM Zutphen

Treinstation Zutphen

Stationsplein 12
7201 ML Zutphen

Zonneoord

Het Zwanevlot
7205 Zutphen
0575 - 52 12 39
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Museum STAAL

Museum STAAL

Museum

Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers kan Museum...

Meer informatie
Geen foto van Boedelhof

Boedelhof

Kasteel

Alleen bouwhuis uit de 18e eeuw is nog over. Het oude bouwhuis...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ard

op:

"Super mooie route!"

 geplaatst op:

In Almen begonnen en de route werd alleen maar mooier. Fijn onder de bomen op deze warme dag. Aanrader!

Wa

op:

Jan, Gelderland

geplaatst op:

Op zondag 4 augustus 2013 deze route gefietst. Route was mooi maar er waren wel een aantal min punten zoals slecht wegdek en zandwegen met zeer rul zand. Ook was er een smal pad met aan weerszijden hoge brandnetelstruiken waar tegenliggers niet konden passeren. In Zutphen was kn.punt 75 niet te vinden terwijl later bleek dat we eerst naar 74 moesten maar dit nummer staat niet in de route beschrijving. Kortom een negatieve ervaring.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 121577 | Toegevoegd op 27-5-2013 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding