Grolloo-Drouwen-Exloo

Fietsroute 120884

Aangeboden door:

7469 101

Omschrijving

Kronkelend zoekt de Drentsche Aa haar weg door een landschap, wat uitzonderlijk gaaf is gebleven en waar boeren al duizenden jaren de scepter zwaaien. Saksische boerderijen rond de brink, akkers op de bolle essen en de hooilanden en weilanden in het lager gelegen beekdal: in Nationaal Park en Nationaal Landschap De Drentsche Aa blijft het oude, typische Drentsche landschap behouden. Het is een mooi landschap, waarin open en besloten stukken elkaar sterk afwisselen. Ondanks dat boeren hier het landschap bewerken, werd dit grotendeels gevormd door de beek. Hier werd een esdorpenlandschap omheen gebouwd. In het gebied vind je een karakteristieke combinatie van ‘spontane’ natuur en de agrarische activiteiten op het land: hooien, maaien en plaggen. Je parkeert gratis je auto bij Café Restaurant Hofsteenge. De tocht leidt je naar verschillende monumenten die doen herinneren aan verschillende historische gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Monument Fernand Beque is opgericht ter nagedachtenis aan de Franse parachutist die hier sneuvelde. Via Expositieboerderij Versteend Leven, waar je een scala aan mineralen en fossielen kunt bekijken, kom je bij Joods Monument Borger en Pools Monument Buinen, die de Joodse oorlogsslachtoffers herdenken die in de kampen tewerkgesteld werden. De laatste bezienswaardigheid van de fietstocht is een molen in Grolloo. De paaltjasker De paaltjasker staat in het Grollooërveen en is al van veraf te zien. Al in 1930 werd de tjasker gebouwd, maar hij kreeg pas in 1986 zijn huidige bestemming. Overigens heeft de molen geen andere functie dan die van toeristische attractie. Je kunt hem ook tot op enkele meters benaderen, wanneer je bereid bent om je een weg te banen door de stugge begroeiing. Teruggekomen bij de parkeerplaats van Café Restaurant Hofsteenge, heb je vast trek gekregen van de fietstocht. Je kunt bij de Bed & Breakfast dineren en de fanatieke fietser boekt in een overnachting in de knusse B&B, want ook route 120881 vertrekt vanaf de Hofsteenge. Zo kan je in twee dagen tijd uitgerust genieten van de mooiste fietstochten door de Nationaal Landschap De Drentsche AA.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hoofdstraat, 9444 PA Grolloo, Aa en Hunze, Drenthe, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Aa en Hunze
Hoofdstraat
9444 PA Grolloo Aa en Hunze
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Uteringsweg
9444PK Aa en Hunze

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Pools Monument Buinen

Pools Monument Buinen

Monument

Oorlogsmonument uitgebreid met enkele bijzonderheden van histo...

Meer informatie
Geen foto van Joods Monument Borger

Joods Monument Borger

Monument

Oorlogsmonument uitgebreid met enkele bijzonderheden van histo...

Meer informatie
Molen om veen droog te malen

Molen van Grolloo

Windmolen

Deze poldermolen werd al gebouwd in 1930, maar Grolloo staat p...

Meer informatie
Geen foto van Expositieboerderij Versteend Leven

Expositieboerderij Versteend Leven

Museum
Geen foto van Monument Fernand Beque

Monument Fernand Beque

Monument

Oorlogsmonument uitgebreid met enkele bijzonderheden van histo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Grote stukken over slechte land weggetjes. Had ook meer door het bos gekund, maar daar had ik zelf eerder naar kunnen kijken...."

  op:

"Leuke afwisselende route"

  op:

Ben, Anders

op:

"Redelijk navigatie"

 geplaatst op:

Knooppunt werkt goed maar in de dorpen gaat het vaak mis en moet je heen en weer fietsen

Hendrik

op:

Peter, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 120884 | Toegevoegd op 16-5-2013 | Laatst gewijzigd op 2-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding