Grolloo-Ekehaar-Hooghalen

Fietsroute 120881

Aangeboden door:

7181 127

Omschrijving

Saksische boerderijen rond de brink, de akkers op de bolle essen, de hoger gelegen velden en de hooilanden en weilanden in het lager gelegen beekdal: in Nationaal Park en Nationaal Landschap De Drentsche Aa blijft het oude, typische Drentsche landschap behouden. Kronkelend zoekt de Drentsche Aa haar weg door een landschap, wat uitzonderlijk gaaf is gebleven en waar boeren al duizenden jaren de scepter zwaaien. Toch werd het landschap gevormd door de beek, waar een esdorpenlandschap omheen werd gebouwd. In het gebied vindt je een karakteristieke combinatie van ‘spontane’ natuur en de agrarische activiteiten op het land: hooien, maaien en plaggen. Het is een mooi landschap, waarin open en besloten stukken elkaar sterk afwisselen. Je komt tijdens de fietstocht langs twee verzetsmonumenten. Het eerste is het Oorlogsmonument voor Canadese militairen, wat herinnert aan de inzet van de mannen die Nederland bevrijdden. Het tweede is het Verzetsmonument Hooghalen, wat het verzet in het plaatsje eert. Wanneer je ongeveer driekwart van de route door het Drentse landschap hebt gefietst, kom je langs de prachtige molen van Grolloo, gelegen middenin het veengebied. De paaltjasker staat in het Grollooërveen en is al van veraf te zien. Al in 1930 werd de tjasker gebouwd, maar hij kreeg pas in 1986 zijn huidige bestemming. Overigens heeft de molen geen andere functie dan die van toeristische attractie. Je kunt hem ook tot op enkele meters benaderen, wanneer je bereid bent om je een weg te banen door de stugge begroeiing. Wanneer je weer bij het startpunt van de route terugkomt, waar je gratis je auto hebt geparkeerd, kan je voor een gezellig diner terecht bij Café Restaurant Hofsteenge. Wanneer je gebruik wilt maken van ons fietsarrangement en ook route 120884 wil verkennen, kan je in de gastvrije Bed & Breakfast een kamer boeken. Deze zijn knus ingericht en je kunt hier fijn uitrusten en genieten van een heerlijk ontspannen fietsweekendje weg.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hoofdstraat, 9444 PA Grolloo, Aa en Hunze, Drenthe, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Aa en Hunze
Hoofdstraat
9444 PA Grolloo Aa en Hunze
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Uteringsweg
9444PK Aa en Hunze

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Verzetsmonument Hooghalen

Verzetsmonument Hooghalen

Monument

Een eindje buiten Hooghalen vind je verzetsmonument Hooghalen....

Meer informatie
Molen om veen droog te malen

Molen van Grolloo

Windmolen

Deze poldermolen werd al gebouwd in 1930, maar Grolloo staat p...

Meer informatie
Geen foto van Oorlogsmonument voor Canadese militairen

Oorlogsmonument voor Canadese militairen

Monument

Oorlogsmonument uitgebreid met enkele bijzonderheden van histo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Pieter, Anders

op:

Pieter

op:

Eric, Anders

op:

martin

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 120881 | Toegevoegd op 16-5-2013 | Laatst gewijzigd op 4-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding