Op de grens van Overijssel en Drenthe

Fietsroute 120851

Aangeboden door:

21494 184

Omschrijving

In de omgeving van Steenwijk kan je fietsen door een natuurgebied dat bestaat uit een afwisseling van natte en droge heide en een zee van bomen. Ondanks de relatief kleine oppervlakte van het Nijensleekerveld, is er een grote diversiteit aan prachtige dieren te vinden, die hun weg zoeken in de natuur. Adders zonnebaden langs de zandpaden en in de zomertijd fladderen vlinders van bloem naar bloem. Meestal zie je dan ook enkele koeien en een paar heideschapen, die zich rustig te goed doen aan sappige blaadjes en vers gras. De stad Steenwijk is ook de moeite van een bezichtiging waard. Met zo’n 17.000 inwoners is plaatsje in Overijssel niet erg groot. Over het vroegste verleden is weinig bekend, doordat informatie over deze periode waarschijnlijk verloren is gegaan bij een stadsbrand rond 1500. In de loop van de eeuwen heeft Steenwijk prachtige gebouwen gekregen en de stad telt dan ook 62 rijksmonumenten waaronder De Markt, de stadsgrachten en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Bij het start- en eindpunt van de fietstocht is Hotel Restaurant De Wapser Herberg gevestigd; een mooi etablissement in het kleine dorp Wapse. Een heerlijke rustige sfeer en een adembenemende natuur zijn hier volop in omgeving te vinden. Het hotel beschikt over een verwarmd buitenterras, zodat je ook in de avonden en op frissere dagen lekker buiten kunt genieten van een drankje. In het hotel kun je lekker overnachten in ruime comfortabele hotelkamers voor een aardige prijs. Wanneer je dit doet, kan je gebruik maken van ons fietsarrangement en ook route 120852 verkennen, die vanaf het hotel door de omgeving leidt. De eerste bezienswaardigheid van de tocht zie je in het eerstvolgende dorpje: Vledder. Het Gedenkmonument Vledder is gebouwd nabij kamp Vledder ter nagedachtenis aan de Joodse nazislachtoffers. Het omliggende kamp werd gebruikt als tuchthuis voor jeugdige politieke delinquenten (kinderen van NSB’ers). Het kamp is in 1980 op een barak na gesloopt. Deze barak wordt nog gebruikt door diverse sportverenigingen. Je fietst via het Wilhelminadorp door het Nijensleekerveld naar De Eese. Dit landgoed dateert uit 1241 en heeft een bos en een groot stuk landbouwgrond om een oud slot heen liggen. Het historische pand is omgracht, maar op het terrein staan ook een oud landhuis en een grote schuur. Het landgoed is open gesteld voor publiek, het slot is privéterrein. Het fraaie landhuis kan afgehuurd worden voor evenementen of feesten. De laatste bezienswaardigheid van de toch staat in Wapserveen. Klokkenstoelen werden vooral gebouwd in dorpjes die zich geen kerktoren konden veroorloven en dit exemplaar is de laatste authentieke klokkenstoel in Drenthe. Hij stamt uit de zestiende eeuw. De klok zelf is van na de Tweede Wereldoorlog, want de oude koperen klok is door de Duitse bezetters is meegenomen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant De Wapser Herberg (Ten Darperweg, 7983 KP, Wapse, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant De Wapser Herberg
Ten Darperweg
7983 KP Wapse
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Ten Darperweg
7983KS Westerveld

Parkeerplaats

Ten Darperweg
7983KS Westerveld

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels069.png

Hotel Restaurant De Wapser Herberg

Hotel

Hotel Restaurant De Wapser Herberg ligt op een steenworp afsta...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Klokkenstoel

Klokkenstoel

Klokkenstoel

Klokkenstoel met piramidedak, gietjaar klok 1948.

Meer informatie
Geen foto van De Eese

De Eese

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Rene, Noord-Holland

op:

Johan, Flevoland

geplaatst op:

Mijn vrouw en ik zijn gestart in Steenwijk vanaf de carpoolplaats bij knooppunt 30 en hebben een prachtige fietstocht gedaan op 5 aug. 2013 met een temperatuur van ongeveer 30 graden. Een beetje wind en regelmatig onder de bomen maakte, dat het lekker te fietsen was. Een paar keer was een knooppunt niet of slecht aangegeven, zodat wij op 46 km uitkwamen. Dat was niet erg, want dat waren ook mooie km. Na knooppunt 18 kwam een bocht naar links met bordje 72, maar daarna bij de bocht naar rechts stond geen bordje 72. In Vledder stond bij knooppunt 35 niet een bordje met 25. Na knooppunt 91 was het in het bos lastig om het juiste pad naar 38 te vinden. Johan & Mattie Sikkema te Emmeloord.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 120851 | Toegevoegd op 16-5-2013 | Laatst gewijzigd op 24-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding