Aarle-Rixtel, Elsendorp en Milheeze

Fietsroute 119788

Aangeboden door:

6736 71

Omschrijving

De Stippelberg vlakbij het Brabantse Helmond beslaat bijna 1.000 hectare. Rust domineert dit gebied, dat zijn naam dankt aan oude stuifduinen, die als stippels in het landschap liggen. Eind negentiende eeuw overheerste de heide, maar er groeien nu ook de Douglasspar en Japanse lariks. In het naaldbos creëert Natuurmonumenten open plekken, waar inheemse boomsoorten zoals de lijsterbes, beuk en zomereik kunnen ontkiemen. Dode bomen worden door de natuur opgeruimd en stimuleren de groei van paddenstoelen, mossen en insecten. Schotse hooglanders grazen op de heiden in het oosten van het gebied; een natuurlijke oplossing voor het tegengaan van taaie grassoorten. Het gebied is een broedplaats voor zo’n 80 vogelsoorten, waaronder de ijsvogel, nachtzwaluw en verschillende soorten roofvogels. De poelen zijn het onderkomen van de zeldzame heikikker, poelkikker en vinpootsalamander, de bomen herbergen vleermuizen en eekhoorns. Daarnaast leven in het gebied bunzingen, reeën, hazen, vossen en dassen. Wil je echt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving, dan boek je een overnachting bij Herberg de Brabantse Kluis. Dit start- en eindpunt van deze fietstocht bied je de kans om gebruik te maken van ons fietsarrangement tijdens een heerlijk weekendje weg. Je komt heerlijk ‘thuis’ na een dag op de Stippelberg en nadat je je opgefrist hebt op je hotelkamer kies je een tafeltje in het gezellige restaurant uit. Je kunt een lekker drankje drinken terwijl de kok een heerlijk diner bereidt. Ondertussen geniet je na van je fietstocht of bekijk je alvast de details van route 119790, die ook vanaf het hotel door de omgeving leidt.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Herberg de Brabantse Kluis
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Herberg de Brabantse Kluis
Kloosterdreef
5735 SJ Aarle-Rixtel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Asdonkseweg
5735SC Laarbeek

VVV Beek en Donk in gemeente Laarbeek

Parklaan
5741EX Laarbeek
0492 74 71 11
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Herberg de Brabantse Kluis

Herberg de Brabantse Kluis

Hotel

Herberg de Brabantse Kluis is een sfeervolle verrassing in het...

Meer informatie
Café Eethuis De Molen

Café Eethuis De Molen

Fietscafe

Café Eethuis De Molen is een gezellig fietscafé op de doorgaan...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 119788 | Toegevoegd op 3-5-2013 | Laatst gewijzigd op 14-1-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding