Schijf, Roosendaal en Visdonk

Fietsroute 119690

Aangeboden door:

4805 130

Omschrijving

Tussen Roosendaal en Rucphen ligt een bosgebied dat zich uitstrekt tot aan grens van België: de Rucphense Bossen. Een oorspronkelijke dekzandrug, die een heide- en stuifzandgebied vormde werd in het begin van de twintigste eeuw beplant met naaldbomen. Zo ontstonden de bossen die ongeveer 1200 hectare beslaan, begroeid met heerlijk geurende Europese lariks, de bekende grove den en de volle Douglasspar. Als vlekken liggen landbouwenclaves tussen de bomen verscholen, maar de oorspronkelijke stuifzand- en heiderelicten zijn hier ook nog terug te vinden. De Oud Buisse Heide is een landgoed waar ooit een beeldend kunstenaar en een schrijfster/politica hun inspiratie vonden. Zij woonden hier samen, tot de eigenaars het in 1945 schonken aan Natuurmonumenten. Die behielden de drie bijzondere gebouwen op het landgoed: de Herenkamer, de Angorahoeve en het Atelier. Deze worden omringd door oude bossen, ruimtelijke akkers en weilanden, vennen en heide. Fraaie boerderijen maken het schilderachtige plaatje van de Oud Buisse Heide compleet. Vlakbij deze cultuurhistorische waarden ligt het minder bekende landgoed De Biekorf, wat werkelijk een lust voor het oog is. Hoewel er niet veel over dit fraaie landhuis bekend is, is het duidelijk dat de statige pand door een rijke eigenaar moet zijn gebouwd. Het huis, dat een luxueuze uitstraling heeft, wordt geven door prachtige bomenlanen en parkbossen die bestaan uit loof- en naaldbomen. Andere mooie landgoederen waar je langs fietst zijn Wallsteijn en De Moeren. Wallsteijn werd rond 1800 aangelegd door de toenmalige schout van Zundert: Frederik van de Wall. Het landhuis heeft een aantal riante bijgebouwen zoals een oranjerie, een tuinhuis, een koetshuis, een middenlangsdeelboerderij en een langsdeelschuur. Langs het landhuis op dit landgoed loopt de Zondreef, een schitterende laan die naar een zichtkoepel in het zuiden van het landgoed leidt. Doordat deze koepel op een verhoging ligt heb je vanuit hier een prachtig uitzicht over de landerijen. Landgoed De Moeren werd vernoemd naar het natuurgebied De Moeren. Het landhuis werd gebouwd in 1817. Ook dit prestigieuze landhuis heeft bijgebowen: een royale koetshuis en een authentieke houten schuur geven het huis extra cachet. Bij De Gerda Hoeve parkeer je gratis je auto. Bij dit start- en eindpunt van de route is het na je fietstocht heerlijk om terug te komen en een vers gemaakt ijsje te eten. Dit ijs wordt gemaakt van de melk van de koeien die de boerderij houdt. In de ijsboerderij kan je ook een kamer boeken, zodat je gebruik kunt maken van ons fietsarrangement. Na een overnachting in één van de gezellige, nostalgische kamers ben je weer fit om ook route 119691 die vanaf de boerderij door de omgeving leidt, te gaan bekijken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

41
41 (Achtmaalsebaan, 4721, Rucphen, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

41
Jouw startpunt
Knooppunt 41
Achtmaalsebaan
4721 Rucphen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Nederheidsebaan
4721SK Rucphen

Oplaadpunt

Sint Antoniusstraat
4721CA Rucphen

Het Milieu Educatief Centrum Watermolenbeek (MEC)

Zundertseweg
4706LL Roosendaal

Natuurpoort Visdonk

Rozenvendreef 2
4707 PD Roosendaal
+31 (0)165 53 66 29
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Toekomst

De Toekomst

Restaurant

Op zoek naar een gezellig café voor een drankje of eetgelegenh...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Landhuis De Moeren

Landhuis De Moeren

Landhuis

Het statige landhuis De Moeren werd gebouwd in 1544. Het landg...

Meer informatie
Landgoed Wallsteijn-Achtmaal-Zundert

Landgoed Wallsteijn

Landhuis

Het landhuis is in neoclassicistische stijl gebouwd, omstreeks...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Kees

op:

"Mooie tit"

 geplaatst op:

Maar de opstapplaats is heel slecht uitgekozen je kan daar niet je auto parkeren

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 119690 | Toegevoegd op 2-5-2013 | Laatst gewijzigd op 22-3-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding